Terug naar huis in de sneeuw

We sliepen de laatste nacht in hotel Sonne als een roos. We werden eigenlijk iets later wakker dan de bedoeling was. We wilden namelijk op tijd op weg om heel Duitsland door te rijden terug naar huis. Toen we uit het raam keken zagen we dat het ’s nachts ook nog had gesneeuwd. Nu waren de daken van de gebouwen wit. Dat beloofde veel goeds voor de kastelen waar we na het ontbijt nog even langs wilden gaan. Maar eerst genoten we nog een laatste keer van het geweldig uitgebreide ontbijtbuffet. Omdat we een groot gedeelte van de dag in de auto zouden zitten, namen we het er goed van en aten meer dan anders.
Nadat we uitgecheckt hadden reden we naar Hohenschwangau. Daar was het op de vroege morgen al druk met talrijke Chinezen. Wij parkeerden onze auto eventjes langs de weg en namen wat foto’s van Schloss Hohenschwangau en Neuschwanstein die allebei van een wit laagje sneeuw waren voorzien. Geen grote pakken sneeuw, maar toch. 
Nadat we de kastelen hadden gefotografeerd reden we ook nog even langs de Sankt Colomankirche. Die stond er nu prachtig bij. De witte kerk stond in een volledig wit veld en dat maakte het gebouw alleen maar mooier. Ook hier waren we even druk met foto’s maken. Maar om niet al te laat thuis te komen moesten we toch vertrekken. In Schwangau gooiden we de tank vol en reden via Füssen naar de snelweg.
Het eerste uur op de snelweg was het gruwelijk oppassen. Het sneeuwde nog steeds en de weg was nog niet geveegd of gestrooid. Af en toe was het glad en daarom pasten we onze snelheid aan.
Toch schoten we goed op omdat het niet zo druk was op de weg. Braaf volgden we de aanwijzingen van het navigatiesysteem. Dat leidde ons weer dwars door de stad Ulm. Toch raar dat we dwars door een stad moeten en dat er geen snelweg omheen is. Achteraf lazen we ook dat we eigenlijk een milieusticker op onze auto hadden moeten hebben. En die hebben we niet. Het stuk snelweg naar Stuttgart was een vervelend stuk met diverse wegwerkzaamheden waar we niet harder dan 80 mochten rijden. Gelukkig werd het daarna beter en was ook het wegdek vrij van sneeuw zodat er gas gegeven kon worden.
We stopten onderweg maar twee keer. Eén keer voor wat koffie en nog een keertje om te tanken. Het grootste deel van de rit hielden we het droog en af en toe scheen er zelfs een zonnetje. Toch hadden we ook nog een beetje sneeuw onderweg en nabij Mönchengladbach was de lucht letterlijk pikzwart en hagelde het even flink.
Tegen half vijf reden we de auto de garage in en zat deze reis er al weer op. We hebben de afgelopen negen dagen volop genoten. Allereerst van het prachtige landschap in de Allgäu en de markante huizen en gebouwen. Maar ook van het lekkere eten en drinken en niet in de laatste plaats de vriendelijke Duitsers. We kunnen er weer even tegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23