Trails lopen in Lalashan

Vandaag ontbeten we op geheel Chinese wijze. We hadden ook geen keus want behalve de homestay was er niets in de omgeving. Toch beviel ons dat niet slecht. Het is even wennen aan rijst met ei en groenten, pompoen en grote paddestoelen op nuchtere maag, maar lekker was het wel.
Vandaag hadden we geen haast want we zouden deze dag wat dingen in de omgeving gaan bekijken. Om half tien stapten we in de auto en klommen we via het akelig smalle er steile weggetje uit het dal. Gelukkig ging dat allemaal goed.
Zeven kilometer verderop stopten we al weer bij de Lalashan Forest Reserve Area. In dit park staan gigantische cipressen waarvan sommigen maar liefst 1500 jaar oud zijn. We parkeerden de auto en liepen over keurig aangelegde paden en walkways door het oerwoud. Steeds als we bij zo’n stokoude boom kwamen, stond daar een bord die ons op het fossiel attendeerde. Lezen konden we de borden niet want ze waren in het Chinees. Dat hoefde ook niet want de bomen waren ook zo wel indrukwekkend genoeg. Het was prettig lopen in het zonnetje en het was niet druk in het park, hoewel we steeds uitkwamen bij een viertal Taiwanese dames die druk aan het kletsen waren.
Na anderhalf uur hadden we de trail gelopen en stapten we weer in ons autootje. Deze keer reden we naar het dorpje Bailing. Hier zou een heus “shopping district” zijn. Dat kwam goed uit want we hadden wat spulletjes nodig voor de lunch. We waren echter snel uitgeshopt want behalve twee kleine winkeltjes en een enkel restaurantje, was er niet veel. Toch vonden we wat eten en drinken en reden we verder naar het Lalashan Bailing Trail Eco Park een paar kilometer verderop. Bij het bezoekerscentrum aten we onze gekochte spulletjes op en begonnen daarna aan de trail. Die was verrassend mooi aangelegd met diverse kleine musea, houten looppaden en zelfs hangbruggen. We waren de enigen op de trail. Tijdens het lopen keken we uit naar beesten. Die moesten hier volop zitten volgens de informatieborden, maar wij vonden ze niet.
Om kwart voor drie waren we weer bij de homestay. Omdat het nog lekker weer was, gingen we buiten op het terras zitten lezen. De rest van de middag verliep lui. ‘s Avonds dineerden we weer bij onze gastheren. We aten wederom uitgebreid en vooral lekker, ook al konden we niet alle gerechten definiëren. De rest van de avond waren we weer druk met de voorbereidingen voor morgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo