Op weg naar Taiwan

Dit jaar was het lang wachten op onze jaarlijkse verre reis. Ron had de hele zomer door gewerkt en was zo onderhand wel aan vakantie toe. Vandaag was het dan zover. Lekker 24 dagen rondreizen door Taiwan en nog vijf dagen Hongkong als afsluitertje. Dat betekende wel dat we een lange reis voor de boeg hadden. Taipei ligt bijna 9500 kilometer van Helmond vandaan.
Al vroeg liepen we met onze tassen naar het NS station om daar een rechtstreekse trein naar Schiphol te pakken. Die was aanvankelijk wel druk. Het was herfstvakantie en veel te veel ouders hadden besloten hun kroost mee te nemen op een uitje met de trein. We vonden maar ternauwernood allebei een zitplaats. Gelukkig werd het na Utrecht wat rustiger in de trein.
Netjes op tijd arriveerden we op Schiphol. ‘s Morgens hadden we in de krant nog gelezen dat vandaag één van de drukste dagen van het jaar voor de luchthaven zou worden. Vandaar dat we vroeg waren vertrokken. Op Schiphol was van die drukte echter niet veel te merken. Onze tas waren we snel kwijt en ook de veiligheidscontrole waren we snel door. Dat betekende dat we bijna vier uur de tijd hadden voordat onze vlucht vertrok. Na een grote cappuccino van een bekende koffieketen, slenterden we wat door de lounges en keken wat rond in de winkeltjes op het pas verbouwde vliegveld. Ruim op tijd zaten we bij de gate. Daar was geen spoor van ons vliegtuig te bekennen. Veel te laat kwam het toestel aan de gate waardoor de vlucht bijna een uur later vertrok als was aangekondigd.
In het toestel maakten we het ons gemakkelijk voor zover dat kan in een economyclass-stoel. We hadden immers een vlucht van ruim 13 uur voor de boeg. Na een snack en even daarna een diner was het tijd om te proberen te slapen. Dat viel nog niet mee, zoals gewoonlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23