Naar Madrid

Na zoveel dagen in Santiago was het hoog tijd om eens ergens anders te gaan kijken. Vandaag reden we met de trein naar Madrid. Daar waren we een goed deel van de dag mee zoet. Na het ontbijt checkten we uit en liepen met onze rugzakken naar het treinstation. Om in Madrid te komen moesten we overstappen in Ourense. Het eerste deel van de reis duurde zo'n 40 minuten. Het tweede deel, van Ourense naar Madrid duurde maar liefst vier en een half uur. We hadden prima plaatsen met genoeg beenruimte, maar zo lang op een stoel zitten blijft lastig. Onderweg lazen we wat en keken naar buiten, maar veel viel er niet te zien. Het spoor lag vaak verdiept in het landschap en als je al wat van de omgeving kon zien, was dat niet bijzonder. Tijdens de reis stopte de trein slechts één keer op een station. Dat was in Zamora.
We zaten in een hogesnelheidstrein maar tot aan Zamora reed de trein niet harder dan 100 kilometer per uur, als hij dat al haalde. Pas vanaf Zamora ging het gas er op en haalde de trein snelheden van net geen 250 kilometer per uur. Dat schoot tenminste op.
Keurig op tijd, om 15.05 uur, kwamen we aan in Madrid Chamartin. Daar was het even zoeken naar het metrostation. Ons hotel lag namelijk aan de andere kant van de stad en de metro was de goedkoopste optie. Daarna kwam de opgave om kaartjes uit de automaat te krijgen. Het duurde even maar uiteindelijk lukte dat ook. Ron had uitgezocht dat we lijn 1 moesten hebben. Na 13 haltes zouden we dicht bij het hotel zitten waar we een kamer voor vier nachten hadden gereserveerd. Wisten wij echter veel dat lijn 1 er tijdelijk uit lag vanwege spoorwerkzaamheden. De metrolijn 1 reed wel maar slechts een paar haltes verder. Daar stonden we dan op een vreemd metrostation zonder informatie over hoe nu verder. Gelukkig hadden we een metroplattegrond en na enig puzzelen bleek dat we met een aantal keren overstappen toch dicht bij het hotel konden komen. De reis van eigenlijk 37 minuten werd er wel eentje van meer dan een uur, maar we weten nu wel precies hoe de Madrileense metro werkt.
Om half vijf konden we onze kamer in het hotel betrekken. We namen even de gelegenheid om bij te komen voordat we naar het centrum liepen. Ons hotel ligt heerlijk centraal en in minder dan een kwartiertje lopen stonden we op de Plaza Mayor. Hier waren we pas echt in de grote stad. Wat een gebouwen en wat een mensen. Het was er erg druk, vooral met toeristen.
We bekeken het plein op ons gemak en kochten in een klein supermarktje een broodje omdat Nicky honger had. Vervolgens liepen we door allerlei straatjes naar Puerta del Sol. Hier was het nog veel drukker. En dat op een doordeweekse donderdag in november om zes uur 's avonds. Hier waan je je echt in een wereldstad wat Madrid natuurlijk ook is. We namen wat foto's van het plein en de gebouwen eromheen. Het schemerde en de lichtjes gingen aan wat een mooi zicht gaf.
Deze avond begingen we onze jaarlijkse hoofdzonde. We aten bij McDonalds. Dat doen we één keer per jaar en dit was de dag voor 2016. Op ons gemak slenterden we daarna door allerlei straten terug naar het hotel. Daar hadden we nog een hoop huiswerk liggen want er moest uitgezocht worden wat we allemaal kunnen gaan doen en zien in drie dagen Madrid. We waren er in ieder geval de rest van de avond zoet mee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23