Woensdag in Disneyland

Ook deze dag stonden we vroeg langs ons bed om wederom tijd genoeg te hebben voor Disneyland. We begonnen uiteraard weer met een copieus ontbijt in het restaurant om daarna weer om half tien de shuttle naar de Disneyparken te nemen. Hoewel het droog was, was het weer toch een stukje minder dan de dagen ervoor. Disneyland Parijs bestaat niet alleen uit het Disneyland park. Naast dit park liggen namelijk de Disney Studios. In dit park kun je een kijkje nemen in de magische wereld van bioscoop en televisie. Disney is vooral bekend van z'n tekenfilms en gewone films en in dit park worden de thema's uit die films in leven gebracht. Naast attracties in de vorm van draaimolens, achtbanen en meer van dat spul, heb je ook diverse attracties in de vorm van een show of bioscoop waarin je wordt meegenomen in de wereld van animatie. Wij hadden gepland hier een dag door te brengen.
We waren de poorten van het park nog maar net gepasseerd toen we Mickey Mouse tegen kwamen die met de allerkleinsten op de foto ging als je dat wilde. In dit park liepen overal Disneykarakters rond waarmee je op de foto kon. Wij beperkten ons tot het fotograferen van die Disneyfiguren.
Om verder het park in te komen moet je door een grote hal die door de makers Studio 1 is gedoopt. Hier vind je behalve een hele grote souvenirwinkel ook diverse eetgelegenheden. Omdat Nicky in die winkel veel te veel leuke spullen zag staan, waren we daar zo weg om te voorkomen dat er veel geld uitgegeven ging worden want al die souvenirs waren keiduur.
Voor de diverse shows moesten we ons op vastgestelde tijdstippen melden bij de attractie. Tussen de shows door liepen we door het park en bekeken we de diverse attracties. Nicky ging na haar ervaring met Space Mountain in geen enkele achtbaan meer, dus lieten we de "Crush's Coaster", de "Rock 'n Rollercoaster" en de "Twilight Zone Tower of Terror" maar links liggen en keken in plaats daarvan naar de "Cars Race Rally" waarin je volgens ons doodziek moest worden. Niet alleen je wagentje draaide snel in het rond, maar het platform waarop dat wagentje stond, draaide ook nog eens rond. Niks voor ons dus. Ook de "Toy Soldiers Parachute Drop" leek niks voor ons. Hierin werd je omhoog gehesen om daarna naar beneden te vallen. Met beelden voor ogen dat onze magen zich spontaan in onze longen zouden boren, lieten we het bij het maken van wat foto's. Een attractie waarin we wel durfden was de "Slinky Dog Zigzag Spin", een soort van draaimolen met als thema een hond die z'n eigen staart achterna zat. De rij was kort en dus waren we snel aan de beurt. Gedurende twee minuutjes draaiden we vervolgens gezapig wat rondjes.
Een attractie waar Nicky haar zinnen op had gehad was de "Studio Tram Tour". Met tram ontdek je dan de geheimen achter de schermen van films en tv-shows en rijd je langs allerlei filmattributen en decorstukken. Deze attractie bleek echter gesloten hetgeen een behoorlijke teleurstelling voor Nicky was. Er bleken wel meer attracties gesloten en we vreesden zo klaar te zijn in dit park toen we uitkwamen bij de "Action Stunt Show". Hier werden per dag slechts twee shows gegeven, maar wij waren keurig op tijd voor de eerste show van deze dag. Na eventjes wachten konden we plaatsnemen op een grote tribune die helemaal vol zat toen de show begon. Een stuntman op een motor opende de show en hij haalde heel wat capriolen uit met z'n motor. Z'n voertuigbeheersing was in ieder geval perfect. Daarna was het de beurt aan speciaal geprepareerde auto's. Die reden met een noodgang over het terrein en gooiden hun konten om alsof het niks was. Eén auto reed constant achteruit en deed dat loeihard. Mooi van de show was dat de stunts werden uitgelegd en zo kwamen we er achter dat in de achteruit rijdende auto de chauffeur achterstevoren in z'n voertuig zat. De show duurde zo'n drie kwartier en daarin zagen we, behalve veel racende en springende auto's ook een achtervolging die eindigde met een man die in brand kwam te staan. Allemaal heel leuk om eens te zien.
Ook bezochten we de show Animagique waarin Disneyfiguren een 3D optreden gaven. De show was echt bedoeld voor de allerkleinsten maar wij genoten van een warm onderkomen en het feit dat we even kon zitten zodat we wat konden rusten.
Omdat veel attracties waren gesloten, waren we rond een uur of twee hier uitgekeken en besloten we eerst koffie te gaan drinken bij Starbucks en daar meteen wat te eten. Veel keus hadden ze er niet maar de tosti's waren lekker. De rest van de middag waren we weer te vinden in Disneyland. We bezochten wat delen waar we nog niet of nauwelijks waren geweest en pikten her en der een attractie mee zoals een ritje in de stoomtrein die rondom het park reed. We moesten wel bijna drie kwartier wachten tot de trein kwam en de rit was niet echt spannend, maar we hadden een leuk uitzicht over het park.
Een leuke attractie was "Star Tours". Ook hier moesten we ruim een half uur wachten maar hier werd je al wachtend tenminste vermaakt met allerlei figuren en leek het net alsof je op een vliegveld was waar vandaan ruimteschepen vertrokken. Toen wij aan de beurt waren om onze ruimtereis te maken mochten we plaatsnemen in een ruimteschip en bleek dat we een beginner als piloot hadden. Gevolg was een erg bumpige rit door de ruimte waarbij we werden beschoten door vijandelijke mogendheden. We werden hevig door elkaar geschut en dat terwijl we nergens naartoe gingen omdat het de stoelen waren die bewogen en verder niks. Erg leuk.
Toen we weer buiten kwamen begon het al donker te worden en keken we nog naar een parade die door het park ging. Allerlei Disneyfiguren trokken aan de bezoekers voorbij in een vrolijke en kleurrijke stoet. We maakten veel foto's en gingen daarna weer eten bij Planet Hollywood omdat het ons daar de dag ervoor goed was bevallen.

Deze dag namen we al om kwart voor zeven de shuttle terug naar ons hotel zodat we daar wat bij konden komen van de belevenissen van de dag. Wederom met een hapje en een drankje brachten we de avond door op onze kamer en waren we druk met internetten en foto's kijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23