Laatste uurtjes Disneyland en terugreis

Alweer de laatste dag van ons uitje naar Disneyland. Deze dag wilden we gaan gebruiken voor attracties die we nog niet hadden bezocht. We hadden echter tijd genoeg en daarom bleven we wat langer in bed en deden langer over het uitgebreide ontbijt dan de andere dagen. Pas om 10 uur pakten we de shuttle.
Voordat we de parken in gingen brachten we voor de zoveelste keer een bezoekje aan de grote Disney Store nabij de ingang. Nicky vond sommige souvenirs toch wel heel erg leuk. Ron vond al die bezoekjes maar niks en keek steeds angstvallig naar de forse prijskaartjes op al die spulletjes en hoopte dat Nicky zich in kon houden.
We begonnen deze dag in de Disney Studio's. Nu was de attractie Armageddon wel open en het mooist was nog wel dat er zowat geen rij stond. We waren dus snel binnen en daar bleek dat we in deze attractie acteurs waren die in een ruimteschip door een meteorietregen werden getroffen. Eerst kregen we instructies over hoe te acteren waarna we naar de "set" werden geloodst. Wat volgde was een korte maar indrukwekkende show met heel veel speciale effecten waaronder heel veel vuur. Het leek allemaal heel erg echt.
Vervolgens bezochten we de Art of Disney Animation show. Gedurende deze 20 minuten durende show werden de geheimen achter de animatiefilm uit de doeken gedaan. Leuk om eens te zien maar weinig interactief. We zaten in een soort van bioscoop en hoefden alleen maar te kijken.
Veel interactiever was Stitch Live! In deze show werden door Stitch vragen gesteld aan mensen in de zaal waarna hij met de antwoorden op een heel komische manier aan de haal ging. Een jongetje die toegaf dat ie een vriendinnetje had werd daar bijvoorbeeld de hele show fijntjes aan herinnerd. Stitch bleek echt een brutaaltje en wist de lachers wel op z'n digitale hand te krijgen.
In Disneyland wisten we nog de Disneyparade mee te nemen voordat we twee keer achter elkaar "It's a Small World" ondergingen. Ook bezochten we nog een keer het spookhuis. Nicky zette haar reserves opzij toen ze met Pluto en Goofy op de foto kon.
Nadat we bij Starbucks nog wat gegeten en gedronken hadden namen we voor de laatste keer de shuttle naar het Radisson hotel om daar in onze eigen auto te stappen voor de terugreis naar Helmond. We hadden weer 485 kilometer voor de boeg. Het was op de weg een stuk drukker dan 's maandags maar het was goed te doen. Het scheelde ook dat de zon scheen en nu van achteren kwam. We zaten al goed en wel in België toen het donker werd. Op de snelwegen rondom Brussel hadden we even file en ook op de ringweg rond Antwerpen was het druk maar we konden toch goed blijven doorrijden. Dat lukte tot zo'n tien kilometer voor de grens met Nederland. In verband met de bouw van een nieuw viaduct over de A67 was een rijbaan afgesloten en dat leidde tot een serieuze file. We stonden bijna een uur vast voordat we er doorheen waren. Daardoor liep het al tegen achten toen we de auto thuis in de garage parkeerden en deze trip er op zat.

We hebben genoten van ons verblijf in het hotel en van de Disneyparken. Vooral de aankleding in kerstsfeer en het oog voor detail was prachtig. De parades en de Disney Dreams of Christmas waren prachtig. Wat betreft de attracties hebben we wel het beeld dat vele zijn bedoeld voor de allerkleinsten. Dat was geen verrassing want we kennen allemaal Disney, maar voor volwassenen is er in de Efteling meer te beleven dan hier in Parijs. Wat ook tegenviel waren de torenhoge prijzen voor eten en drinken in de parken. Gezien de zeer forse toegangsprijs van 81 euro per dag, hadden die best lager mogen zijn.

Gedurende deze vijf dagen heeft Ron met z'n cameraatje ook gefilmd. Dat heeft geresulteerd in een filmpje dat hieronder kunt zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23