Dinsdag in Disneyland

Het was goed slapen in het Radisson. We stonden wel op tijd weer naast ons bed omdat we maximaal wilden genieten van onze toegangspassen tot de Disneyparken. We hadden de shuttle van half tien gereserveerd zodat we, als de parken om 10 uur openden, we er al waren. Eerst wachtte ons echter een uitgebreid ontbijt. We namen het er goed van zodat we niet al te snel waren overgeleverd aan het veel te dure eten in de parken. Mooi op tijd stonden we buiten voor het hotel te wachten op de shuttle en zagen dat de zon volop scheen aan een wolkenloze hemel. Doordat het 's nachts helder was geweest, was het wel wat koud, maar daar konden we ons op kleden. Dit is het mooiste winterweer wat je je kan wensen.
Toen om 10 uur de poortjes open gingen waren wij al bij het park. We waren daar niet de enigen. Veel mensen begaven zich met enige spoed naar een populaire attractie om lange wachtrijen te voorkomen. Wij deden het rustig aan. We hadden immers nog een paar dagen de tijd. De eerste attractie die we aan deden waren de "Buzz Lightyear Astro Blasters". Hier was de wachttijd slechts 10 minuten en dat vonden we te doen. Toen we aan de beurt waren konden we plaatsnemen in een karretje dat een soort van ruimtewagentje moest voorstellen. Voor ons hadden we ieder een laserpistool waarmee we doelen moest zien te raken tijdens onze vlucht door de "ruimte". We namen het spel helemaal niet serieus en waren drukker met foto's maken en filmen dan met ruimtemonsters neerschieten.
De volgende attractie was Space Mountain. Nicky wilde eigenlijk helemaal niet in deze achtbaan waarin je niks ziet en je dus steeds verrast wordt als je heen en weer wordt geslingerd of over de kop gaat. Ron wist haar echter te overtuigen dat het allemaal wel mee zou vallen. Dat was haar grote vergissing. Tijdens de wilde rit werd er door Nicky aardig gevloekt en verzekerde ze Ron dat ze dit nooit meer zou doen. Ook andere bezoekers waren minder blij met deze rit. Achter ons zat een meisje dat de hele rit zo hard als ze kon gilde. Al met al geen rustig ritje dus. Ron vond het allemaal prachtig en het was dat de wachttijd inmiddels al aardig was opgelopen anders had hij nog een keer gegaan.
Vlakbij Space Mountain ligt een heuse onderzeeër in een vijver; "Finding Nemo". Om Nicky wat bij te laten komen namen we een kijkje in deze attractie die bestond uit de mogelijkheid om door de onderzeeër te lopen en je te vergapen aan de antieke en fantastisch uitziende apparatuur waarmee het vaartuig moest worden bestuurd alsmede de verblijven voor de bemanning. Het viel op dat die veel meer ruimte tot hun beschikking hadden dan bemanningsleden van een echte duikboot. Natuurlijk zaten er raampjes in en zagen we vanuit de veilige omgeving woest uitziende zeemonsters.
Captain EO was een attractie waarin Michael Jackson in 3D van het scherm af leek te spatten. Hij en de "good guys" wisten in de show de "bad guys" om te toveren tot dansende en zingende figuren. Leuk om een keer te zien maar meer ook niet. Omdat er in dit deel van het park dat "Tomorrowland" was gedoopt, ook attracties dicht waren en anderen een te lange wachttijd kenden, hielden we het hier voor gezien en verplaatsten we ons naar "Fantasyland". Hier had je natuurlijk het kasteel van Doornroosje, het landmark van het park. In het kasteel had je diverse winkeltjes die voor veel geld Disneyspullen verkochten. 
Disney moet gruwelijk rijk worden want het was druk in die winkels en er werd veel gekocht. In dit deel van het park had je diverse attracties die bedoeld waren voor de kleinere en jongere medemens maar omdat de wachtrijen redelijk kort waren, bekeken we ze toch. Ons viel op dat veel attracties voor het kleinere grut bedoeld zijn en helemaal geen spanning of interactie bieden zoals je dat in de Efteling wel veel hebt. In korte tijd werkten we "Pinocchio's Daring Journey", "Snow White's Scary Adventures" en de "Sleeping Beauty Castle Walktrough" af en keken we vanaf de zijlijn naar draaimolens zoals "King Arthur Caroussel", "Dumbo, the Flying Elephant" en "Mad Tea Party".
We wilden eigenlijk gaan lunchen maar besloten om eerst aan te sluiten bij "Peter Pan's Flight". Hier was de wachttijd 20 minuten en dat vonden we aanvaardbaar dus, sloten we braaf achteraan in de rij. In aanvang ging de doorstroming nog redelijk vlot, maar die kwam op een gegeven moment helemaal tot stilstand toen de attractie een tijdje buiten gebruik werd gesteld vanwege een mankementje. Gevolg was dat we meer dan een uur in de rij stonden voor een attractie die nog tegenviel ook. We hadden er voor kunnen kiezen om de rij te verlaten maar dan hadden we helemaal voor niks staan wachten en dat wilden we niet.
We hadden behoorlijk wat honger toen we om kwart over twee een paar broodjes en wat te drinken kochten in een restaurantje aan Main Street. Ook hiervoor betaalden we de hoofdprijs. Jammer dat alles zo duur is in dit park. Betaal je eerst al 81 euro per dag aan entree en moet je eenmaal binnen je portemonnee nog ver opentrekken.
Met onze magen weer gevuld, sloten we vervolgens aan bij de rij bij "It's a small world". Dat is de Disney tegenhanger van "Carnival Festival" in de Efteling. Zittend in een bootje voeren we door alle werelddelen waar de poppen steeds de lokale klederdracht aan hadden. Echt een attractie voor de kleintjes, maar wel kleurrijk. Ook bij de "Storybook Land Canal Boats" zaten we in een bootje. Nu voeren we langs allerlei sprookjes die uitgebeeld waren. Hier was weinig beweging in hetgeen er gemaakt was en dus een beetje saai. De "Casey Junior Circus Train" was dan weer grappig. In deze attractie zaten we in een trein die met een behoorlijke vaart over een parcours reed; een simpele maar aardige attractie.
Na al deze attracties liep het al aan het einde van de middag en werden we een beetje "attractiemoe". In plaats van steeds aansluiten bij een rij voor een attractie, slenterden we wat door het park en genoten we van het zonnetje.
Om een uur of half zes verlieten we het park om te gaan eten bij Planet Hollywood, een restaurant iets buiten het park. We verwachtten dat de prijzen hier iets lager zouden liggen dan in het park en dat was ook zo. Voor een redelijk bedrag aten we hier lekker. Na het diner liepen we Disneyland weer in omdat we de "Disney Dreams of Christmas"-show nog een keer wilden zien. De dag ervoor hadden we er van genoten en nu wilden we hem eens van een andere positie bekijken. We gingen dit keer op de Main Street staan waardoor we de projecties op het kasteel van Doornroosje veel beter konden zien. Wederom genoten we van het spektakel.
Samen met enkele duizenden bezoekers verlieten we daarna weer het park. Dit keer slenterden we achter al die mensen aan naar het RER station om daar de shuttle terug naar het hotel te pakken. We waren behoorlijk moe van al dat gesjouw en geslenter en deden daarom 's avonds niet veel meer dan aan een wijntje en een sapje lurken en de foto's bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23