Luieren in Lovina


Voor vandaag stond er niks op het programma. Het grootste deel van de groep ging om 06.00 uur al kijken of ze dolfijnen konden spotten op zee, maar wij hadden behoefte aan een keer uitslapen en gingen dus niet mee. Dat uitslapen lukte prima met de airco aan om de ergste hitte weg uit de kamer te houden. Al vroeg op de morgen was het buiten bloedheet. We gingen eerst op ons gemak ontbijten en zaten wat langer aan tafel dan gepland omdat in het restaurant de internetverbinding het een beetje deed. Zo konden we onze e-mail ophalen en een beetje kijken op Facebook.
Toen we onze spulletjes pakten om naar het dorp te lopen was het al kwart over tien. We wilden het dorp gaan verkennen maar al snel werd ons duidelijk dat het veel te warm was om veel te bewegen. Bovendien was het dorp bij daglicht niet erg aantrekkelijk.
‘s Avonds ging het wel met al die lichtjes van de restaurants en barretjes, maar bij daglicht was er weinig aan. Veel volk was er ook niet en daarom vielen we als toeristen nogal op. Dat resulteerde erin dat we constant werden aangesproken door souvenirsverkopers die er wel genoeg waren. We konden niet even genieten van het uitzicht over zee en van de bootjes of er kwam weer zo iemand naar ons toelopen om vanalles en nog wat aan te bieden.
We hielden het dorp al snel voor gezien en dronken op een terrasje een heerlijke milkshake voordat we terug slenterden naar het resort. Daar lagen we tot aan de lunch in een gazebo pal aan het strand, lekker uit de zon en in de wind. Dat was de enige plek waar het een beetje uit te houden was. We lunchten weer in het restaurant van het resort waar nog steeds die man op z’n marimba aan het pongelen was. Dat namen we maar voor lief.
Een zwempartij volgde waarna we de rest van de middag ons gemak hielden met een boekje.
Om kwart over vijf liepen we weer naar het dorpje om de zonsondergang te bekijken. Er hing echter flink wat bewolking en de zonsondergang was niet half zo mooi als gisteren maar wie klaagt daarover als je lekker op een terrasje, pal aan het strand, met een lekker koel biertje kunt zitten. Wij niet in ieder geval. Toen de rest van de groep op hetzelfde terras arriveerde sloten we ons bij hen aan en gezamenlijk aten we. Vooral de gegrilde snapper was heerlijk.
Morgen verlaten we noord Bali om naar Ubud in centraal Bali te gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23