The day after


Een flinke inspanning staat meestal wel garant voor een goede nachtrust. Nou, dat was bij ons zeker het geval. We sliepen allebei aan één stuk door tot acht uur. Vandaag hadden we een rustdag om bij te komen van de gorillatrekking. Gelukkig viel de spierpijn reuze mee. Eigenlijk hadden we nergens last van. Na een ontbijtje deden we het de hele morgen rustig aan en bleven in ons hotel. Dat hotel, de Travellers Rest, heeft een mooie tuin en het zonnetje scheen lekker. Daarom zaten we de hele morgen buiten wat te lezen. Natuurlijk keken we ook uitgebreid onze foto's terug. De lunch gebruikten we ook in het hotel. Daarna werd het tijd om actief te worden. In Kisoro was het vandaag weekmarkt en daar wilden we eens een kijkje gaan nemen. Het was een eindje lopen. Op weg naar de markt bekeken we het plaatselijke winkelaanbod, maar daar waren we zo mee klaar. Winkelen doe je het best niet in Kisoro.
De markt was een complete chaos, maar wel een hele kleurrijke. Kraampjes waren er maar weinig. De meeste mensen hadden hun koopwaar op de grond uitgestald liggen. Het aanbod was breed maar betrof wel bijna uitsluitend eerste levensbehoeften. Alles stond door elkaar en we moesten door al die goederen zigzaggen om ergens te komen. Het was er erg druk. Vanwege de ligging van Kisoro nabij de grenzen van Congo en Rwanda, waren we ook veel mensen uit die landen. We vielen erg op met ons blank velletje. Waar we ook liepen werden we aangekeken. Af en toe voelde je zelfs een hand die je voorzichtig aanraakte. Voortdurend werden we aangesproken met Mzungu (blanke). Dat was dan niet onvriendelijk bedoeld en meer als aanspreektitel voor een kort gesprekje dat meestal niet verder kwam dan “How are you?”. Het was er heel warm en daarom bleven we er niet al te lang. We hadden van Vicky te horen gekregen dat we voorzichtig moesten zijn met fotograferen op de markt. Toch maakten we er wat foto’s hetgeen gelukkig niet tot problemen leidde.
Om kwart over drie waren we al weer terug in het hotel waar we op de veranda wat dronken en nog wat lazen. Daar verscheen in één keer uit het niets een jongen die T-shirts verkocht. De opdruk konden we zelf kiezen want die werden op het shirt gestempeld. Nicky besloot een shirt te kopen. We betaalden nog niets en spraken af dat de jongen het shirt 's avonds zou komen brengen. De avond ging echter voorbij zonder dat we de jongen terug zagen. Na het diner regelden we bij Vicky nog een excursie voor morgen. We hadden dan nog een dag in Kisoro maar één rustdag was genoeg voor ons.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo