New York Dag 4

Ze hadden het voorspeld; vandaag zou het gaan regenen. Pas 's middags was ons beloofd. Toen we na het ontbijt de deur uitgingen was het nog droog. Vandaag zouden we niet teveel gaan lopen want Mirjam had zere voeten. Dat krijg je er van als je nieuwe schoenen meeneemt. Voor $8,25 per persoon hadden we een dagkaart voor de metro en konden we dus onbeperkt reizen.
Onze eerste bestemming van vandaag was de gratis ferry naar Staten Island. Deze is interessant omdat ie vlak voorbij het vrijheidsbeeld vaart. Camera's hadden we dan ook in de aanslag en we maakten weer veel te veel foto's. Toen we op Staten Island bij het plaatsje St. George van boord gingen, begon het te regenen. Niemand van ons had regenkleding of een paraplu bij zich. St. George was geen vrolijk, levendig plaatsje. Sterker; er was geen reet te doen. Alle winkels waren dicht en er was niemand op straat. Maar weer vlug terug naar Manhattan. Toen we daar weer aankwamen was het opgehouden met zachtjes regenen. Snel naar Starbucks dus voor een bak koffie.

Het beste dat je kunt doen als het zo hard regent is winkelen. Dat kwam goed uit want in New York zijn erg veel winkels en Mirjam wilde nieuwe schoenen om te voorkomen dat ze helemaal niet meer vooruit kwam. Toch viel het allemaal wat tegen. De grote warenhuizen verkopen bijna louter parfum, make up en dameskleding. Bovendien regende we kletsnat door een regen die onophoudelijk viel. Ron z'n schoenen waren niet waterdicht en het duurde dan ook niet lang of z'n sokken en voeten waren door en door nat.
We brachten de middag door met het slenteren door winkels. Ook liepen we langs het Guggenheim museum en het Metropolitan Museum. Na nog een bak koffie namen we de metro terug naar ons hotel in Chinatown om de natte spullen uit te kunnen trekken.
's Avonds dineerden we in een Maleisisch restaurant. Wat een verschil met gisteren zeg! Na een tiental kleine loempiaatjes aten we heerlijke sweet en sour pork, weggespoeld met een Singha biertje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23