New York Dag 2

Dat komt er van als je zo belachelijk vroeg naar bed gaat; Ron was de laatste die vandaag wakker werd en dat was al om 06.30 uur! In het hotel waar we verblijven is het ontbijt inbegrepen. Dat klinkt voor ons Europeanen heel normaal, maar in de States is dat uitzonderlijk. Al om 07.00 uur zaten we aan de muffins, cream cheese bagels en toast. Het was nog geen acht uur toen we het hotel verlieten om de stad te gaan bekijken. Buiten was het bitter koud vanwege een snijdende wind. We hadden ons goed aangekleed maar we waaiden eenvoudigweg uit ons jasje. Dit was niet meer normaal. De temperatuur was -3 graden Celsius maar door de wind voelde het als -30! Blauwbekkend liepen we naar het financial district. Toen we langs een warenhuis liepen, stonden we al snel binnen op de afdeling mutsen, sjaals en lange onderbroeken. We zouden gaan kerstshoppen in New York maar hadden niet gedacht dat een lange onderbroek het eerste zou zijn wat werd gekocht. Zodra de spulletjes waren betaald werden ze op het toilet aangetrokken. Toen we weer buiten stonden waren we veel beter bestand tegen de kou.
Toen we in 2003 ook in deze stad waren, was Ground Zero nog één groot gat. Zes jaar later was men echter niet veel opgeschoten. Nog steeds heeft men het straatniveau niet bereikt. Het zal nog lang duren voordat de geplande Freedom Tower er in z'n volle glorie staat. In de overgebleven gebouwen van het WTC warmden we wat op door bij Starbucks wat te drinken. Daarna door naar Battery Park. Netjes de wandeling uit ons boekje volgend zigzagden we vervolgens door het financial district langs Trinity Church en de beurs op Wall Street.

Aan de oever van de East River vonden we een food court waar we lunchten met een Subwaybroodje. 's Middags staken we de Brooklynbridge over naar, natuurlijk, Brooklyn. Hoewel op loopafstand van Manhattan is dit deel van New York toch heel anders, meer een woonwijk. Echt spannend was het allemaal niet hoewel er best leuke huisjes staan. In een vervallen restaurant dronken we wat en maakten dankbaar gebruik van de toiletten. Door die kou speelt je blaas steeds weer op.
Toen we terug naar het hotel liepen was de zon al weer aan het zakken en werd het zo mogelijk nog kouder. Wel zorgde de zon voor prachtig licht op de gebouwen van de stad. Het was half vijf toen we weer op onze kamer waren. Daar kwamen we weer wat op temperatuur voordat de 's avonds gingen dineren. Deze keer kozen we voor een restaurantje in Little Italy, een andere wijk waar we vlakbij zaten. Het eten was overheerlijk maar wel flink aan de prijs.
Met onze buiken goed gevuld namen we daarna de metro naar Times Square. Er waren heel wat meer mensen op het idee gekomen om naar al die miljoenen lichtjes te kijken want je kon er over de koppen lopen. Ook bekeken we de gigantische kerstboom bij het Rockefeller Plaza en de daarbij horende schaatsbaan. Allemaal erg leuk en mooi maar het was er erg druk en bovendien was het nog steeds erg koud zodat we iets na tienen de metro weer terug naar Grand Street namen en ons bed indoken.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23