New York Dag 1

Misschien een beetje decadent maar wel leuk; een paar dagen kerstshoppen in the Big Apple. Samen met Rob en Mir zijn we vandaag vertrokken voor ons vijfdaagse uitstapje. Het begon allemaal wat minder want we moesten met de auto op Schiphol zien te komen. Dat betekent de A2 afrijden. Mede vanwege het slechte weer stond het verkeer gruwelijk vast. Iets voorbij Den Bosch begon de ellende en die duurde onafgebroken tot aan Abcoude.

Pas om 10.00 uur stonden we bij de vertrekhal. Inchecken was zo gebeurd waarna we wat ontbeten. Daarna het verplichte winkeltjes kijken en wachten totdat de vlucht vertrekt. Dat gebeurde gelukkig netjes op tijd. De vlucht duurde maar liefst 8 uur en 22 minuten wat een hele zit is in een Boeing 757. Gôh wat is dat een belachelijk klein vliegtuig voor zo'n lange vlucht. Gelukkig hadden we wel de beschikking over een personal entertainment systeem zodat we de tijd konden doden met films kijken en spelletjes spelen.
Netjes op tijd lanndden we op Newark. Anders dan onze vorige reis naar de USA, waren we nu zo door de immigratie en douane heen. Voor de reis naar ons hotel op Manhattan namen we een taxi. De tocht duurde nog zo'n drie kwartier voordat we bij ons hotel in Chinatown stonden. Onze kamer voor de komende vier nachten ziet er prima uit. Daarin houden we het zeker vol.
Na ons wat opgefrist te hebben zijn we gaan dineren bij een Chinees restaurant dat door de receptioniste van het hotel was aanbevolen. Toch was het niet zo bijzonder. Wel hadden we voor omgerekend dertig euro alle vier onze buiken vol. Daar viel dus niks van te zeggen.
Vanwege het tijdsverschil van zes uur vielen we om half negen al om van de slaap. Het duurde dan ook niet lang voordat het donker en stil op de kamer werde, afgezien van wat gesnurk dan.

Reacties

Annelieke zei…
Hoi vrienden,
Jaja, steek ons maar de ogen uit met een decadent reisje naar New York. Nee hoor, veel plezier gewenst, ben benieuwd naar jullie foto's. Doe Rob en Mir de groeten, jammer dat we niet kunnen sms-en.
Doej
Annelieke en Ludo

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23