New York Dag 3

Hadden we gisteren Lower Manhattan bekeken, vandaag stond Upper Manhattan op het programma. Hoewel het nog steeds niet warm was, ontbrak de bijtende wind waardoor het toch een stuk aangenamer lopen was. Bovendien scheen er een zonnetje wat lopen in de zon best aangenaam maakte. De bedoeling was dat we met de metro naar de 42e Street zouden rijden en daar een wandeling doen uit het boekje, maar we besloten het hele eind te lopen. Dat was toch een 40-tal blokken. We kregen zo wel veel meer van de stad te zien.

Vanwege een overvolle blaas van Rob zaten we eerder bij Starbucks aan de koffie dan gepland. Met een maag vol koffie en een lege blaas liepen we daarna verder naar de Grand Central Station. Dit is het mooiste stationsgebouw dat we kennen. Dat vonden kennelijk meer mensen want het was er razend druk. Via de prachtig versierde lobby van het Hyatt hotel liepen we naar de Chrysler Building. Normaal gesproken kun je daar in, maar vandaag was de mooiste wolkenkrabber van New York gesloten voor publiek. Een tegenvallertje. Dan maar naar de Public Library. Van buiten was het helemaal niks want het ding stond in de steigers maar van binnen was ie prachtig met al dat marmer, prachtige schilderingen en sjieke leeszalen.
Op Times Square was het weer afgeladen vol. Bijna zo druk als bij Rockefeller Plaza. Hier zetten we onze meegebrachte kerstmutsen op en lieten ons fotograferen voor de kerstkaart van dit jaar. We waren er snel weer weg want hier kon je echt over de koppen lopen. Zo ook in St. Patricks Cathedral. Toch even binnen wezen kijken voordat we naar het Waldorff hotel liepen voor een sjieke sanitaire stop. Via Park Avenue liepen we naar Central Park waar een grote schaatsbaan was aangelegd en talrijke paarden even zovele koetsjes vooruit trokken.

Moe van al dat gesjok zochten we een plek om even te kunnen zitten voor een bak koffie, maar dat viel nog niet mee. Overal was het loeidruk. Uiteindelijk op Broadway toch een tentje gevonden. Aan het einde van de middag namen we de metro naar ons hotel om wat op adem te komen voor de rest van de dag.
's Avonds aten we een "diner" bij McDonalds. Daar zijn we meteen weer voor een jaar van genezen. Het smaakt best voor een keer maar als avondeten is het niks. Door de drukke straatjes liepen we nog wat rond voordat we naar het hotel terug gingen voor de nacht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23