Hurtigruten dag 11

Toen we wakker werden, lagen we in de haven van Trondheim. Hier hadden we een aantal uur aan de kade. Daarom de stad weer ingelopen naar het oude wijkje Bakkelandet. Hier staan veel oude, kleurrijke houten huizen en even kleurige pakhuizen. Een heel leuk gezicht, zeker met al die sneeuw.
Via de Nidarosdomen (de kathedraal) naar een supermarkt gegaan voor inkopen. Daarna snel weer aan boord.

Na ons vertrek in Trondheim werd het schitterend weer. 's Middags heerlijk in het zonnetje op dek gestaan. De sneeuw was van boord verdwenen en ook aan de wal was de sneeuw ineens weg.

Laat in de middag kwamen we aan in het prachtige stadje Kristiansund voor een (helaas) veel te korte stop. Hier moeten we beslist naar terug als we onze camper hebben. We hebben al een leuk huisje uitgezocht hier voor het geval we gaan emigreren.
We waren een half uur uit Kristiansund vertrokken toen de boot ineens rechtsomkeerd maakte. Even dachten we dat we weer lekker naar het noorden zouden varen, maar het bleek te gaan om een SOS-oproep van een ander schip. Toen we op de aangegeven plaats aankwamen, was het schip al gezonken en lagen er vijf personen in het ijskoude water. Gelukkig was de reddingsboot er ook al en was die bezig met het uit het water vissen van de onfortuinlijke opvarenden van een zandboot. Ook een sloep van onze boot heeft een aantal mensen uit het water gevist. Zo maak je nog eens wat mee op een rustige maandagmiddag.
Het diner was weer als vanouds. Helaas morgen al weer de laatste dag van onze reis.

Reacties

Broer en Jose zei…
Zo maak je nog eens wat mee.
En wij hier maar in dat grauwe nederland de hopelijk laatste winterrestjes wegkauwen.
groetjes Jose

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23