En we hebben weer geboekt

Voor de tweede langere reis van dit jaar hebben we na rijp beraad besloten om weer terug naar Japan te gaan. De reis in 2006 is ons erg goed bevallen. Japan is een prachtig land en, hoewel een beetje raar, met erg vriendelijke mensen. Bovendien is het er erg schoon, maar één van de belangrijkste redenen om terug te gaan is het eten. Gôh wat zullen we weer veel sushi naar binnen werken!
Dit keer gaan we 22 dagen door het zuiden van Japan reizen. Het is dan ook zeker geen herhaling van onze reis van drie jaar terug. Sterker nog; op Tokyo na, bezoeken we geen van de plaatsen die we al gezien hebben. We gaan starten in Osaka en gaan dan helemaal naar het uiterste zuiden, naar wat kleine eilandjes in de Oostchinese Zee. Vanwege de zuidelijke ligging is het er subtropisch. Dat wordt dus sushi eten onder een palmboom en daarna een duik in heerlijk warm zeewater.
We organiseren de reis niet zelf, maar laten dat aan Koning Aap over. We hebben goeie ervaringen met deze maatschappij. Als er genoeg andere mensen boeken dan gaan we op 23 oktober mee met deze nieuwe groepsreis. Momenteel zijn we nog de enigen die deze reis geboekt hebben. Het betreft een zogenaamde festivalreis. We bezoeken het Ohara festival in Kagoshima. We hebben dan ook goeie hoop dat deze reis doorgaat.
De reis is te vinden op de site van Koning Aap of klik op de link om meteen naar de door ons geboekte reis te gaan.
We hebben er erg veel zin in maar moeten dus nog tot eind oktober wachten. Tijd genoeg dus om te dromen van wat we allemaal gaan zien en meemaken. En tot die tijd redden we ons met sushi uit Nederland. Hieronder zie je een kaartje met daarop de route die we gaan volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23