Hurtigruten dag 10

Vandaag voeren we voor de tweede keer over de poolcirkel. Deze keer toen we zuidwaarts voeren. We zijn dus uit de arctische gebieden. Vandaag was het niet een heel spannende dag; gewoon lekker rustig theetje drinken, beetje lezen, beetje kijken en foto's bewerken. Het was een uitstekend idee om de laptop mee te brengen. Als we over twee dagen thuis komen, dan zijn de foto's al helemaal klaar.
We konden er vandaag ook een aantal keren kort uit. Heel bijzonder waren die plaatsjes niet. Wel ligt er nog veel sneeuw op deze hoogte in Noorwegen.
Het spektakel van deze dag waren de Zeven Zusters; zeven bergen op een rij. De sage verhaald over zeven zusters die de zonsopkomst vergeten waren en daarom veranderden in steen.
In het plaatsje Brønnøysund waren we precies in het midden van Noorwegen; 480 kilometer naar het noorden en evenveel naar het zuiden is het allemaal nog Noorwegen wat de klok slaat.
Tegen de avond voeren we voorbij aan de berg Torghatten. In deze berg zit een groot gat. Heel apart. Van een afstandje lijkt het gat niet groot, maar onze boot kan er gemakkelijk doorheen (als ie kon vliegen).
's Avonds nog een frisse neus gehaald in Rørvik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23