Van Helmond naar Tokyo

We hadden er dit jaar lang op moeten wachten. Iedereen op het werk had allang vakantie gehad en sommigen waren al weer aan een vakantie toe. In juni waren we een week naar Oostenrijk geweest en daar hadden we het best naar onze zin gehad maar we hadden de rest van de zomer doorgewerkt en waren weer hard aan een reisje toe. Eindelijk was het 21 oktober en mochten wij de komende 22 dagen gaan genieten van onze welverdiende vakantie. Dit jaar hadden we gekozen voor een groepsreis van Koning Aap naar Japan. Aan de ene kant is Japan een modern, welvarend land met een grote technologische kennis, maar aan de andere kant is het ook een traditionele maatschappij met tal van omgangsregels en ongeschreven wetten. Deze tegenstelling trok ons en had ons doen besluiten deze reis te boeken. We wisten al een tijdje dat we in een overwegend Belgische reisgroep terecht zouden komen. Daar had men ons immers al in het voorjaar over gebeld.  Het maakte ons des te nieuwsgieriger naar wat ons te wachten stond.
Buurman Piet had aangeboden ons met zijn auto naar het NS station in Helmond te rijden. Dat scheelde ons een hoop gesleep met onze grote tassen en daarom hadden we zijn aanbod graag aanvaard. Om 13.48 uur stapten we in Helmond in de trein en via Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Utrecht reisden we ontspannen naar Schiphol. Daar kwamen we veel te vroeg aan. Al om iets over vieren stonden we op onze nationale luchthaven en onze vlucht ging pas om kwart over zeven. Gelukkig konden we onze grote koffers snel kwijt en konden we langs de vele winkeltjes gaan slenteren. Het bleef bij kijken want behalve wat eten hadden we niks nodig.
Om kwart voor acht konden we boarden in het toestel van Japan Airlines en eenhalf uur later vetrokken we voor de vlucht van elf en een half uur naar Tokyo. We maakten het ons gemakkelijk en hoopten wat te kunnen slapen. Het zou immers nog een  hele tijd duren voordat we in een bed zouden kunnen slapen. Tokyo was namelijk niet onze eindbestemming. Vanuit Tokyo zouden we namelijk nog naar Fukuoka vliegen, een stad in het zuiden van Japan en de start van onze rondreis. Eerst echter deze vlucht doorstaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23