Onze Schotlandreis begint een dag eerder dan gedacht

Voor onze eerste reis sinds de corona pandemie blijven we toch maar in Europa. In Europa zijn de grenzen weer open en gelden er nagenoeg geen maatregelen meer. Buiten ons continent is dat niet overal het geval. Vandaar dat we op zeker speelden en boekten we in december van het vorige jaar een camperreis naar Schotland. Bijna vier weken gaan we de Schotse highlands bekijken.
De Corona pandemie mag dan nagenoeg voorbij zijn, de gevolgen voor de maatschappij zijn dat niet. Zo kampen we sinds kort met een gigantisch personeelstekort. In elke branche is men wanhopig op zoek naar personeel. Kennelijk hebben veel mensen tijdens de pandemie een ander beroep gekozen en zijn die niet meer bereid hun oude beroep weer op te nemen. En zo kwam het dat er een gigantisch tekort is aan o.a. beveiligingsmensen. Vooral Schiphol heeft daar erg veel last van met als gevolg dat er al weken aan een stuk lange rijen voor de bagagecontrole staan en mensen zelfs hun vlucht missen omdat het allemaal te lang duurt. En je raad het al, wij vliegen ook vanaf Schiphol.

Aanvankelijk dachten we, als we de eerste trein zouden nemen, we wel voldoende tijd zouden hebben om op tijd door de controles te komen om onze vlucht van 12.15 uur naar Edinburgh te kunnen halen. Toen Ron echter contact op nam met Travelhome, onze reisagent, werd ons op het hart gedrukt om zeker 5 uur van tevoren op het vliegveld te zijn om de vlucht niet te missen. En daar hadden we een probleem. We waren afhankelijk van het openbaar vervoer en konden niet eerder vertrekken of we moesten met onze eigen auto naar Schiphol rijden en de auto daar parkeren. Die laatste optie werd al heel snel van tafel geveegd. De kosten van vier weken parkeren waren een ongelooflijke 279 euro’s! Daarom keken we naar de mogelijkheid om nog een hotelkamer bij het vliegveld te boeken om zodoende ’s ochtends om kwart over zeven in te kunnen checken. Hotelkamers waren nog wel te boeken, maar we sloegen opnieuw achterover van de prijzen. We hadden echter geen keus en boekten uiteindelijk maar een kamer in het Renaissance hotel voor maar liefst 242 euro voor 1 nachtje. Exclusief ontbijt! Dat was een flinke tegenvaller, maar onze vlucht missen wilden we echt niet.
Vandaag trokken we om half twee de deur van ons huis achter ons dicht en liepen met onze tassen naar het NS station. De treinreis naar Schiphol verliep redelijk probleemloos. Alleen een hele lange stop op het station in Utrecht leverde vier minuten vertraging op. Op Schiphol kochten we bij een AH to Go wat eten voor ’s avonds waarna we op zoek gingen naar onze shuttle naar het hotel. Die kwam 10 minuten te laat, maar een kwartiertje later konden we inchecken. We kregen een fraaie kamer, maar dat mocht ook wel voor die prijs.
In de bar van het hotel dronken we wat voordat we buiten wat gingen rondlopen. Veel was er niet te zien in de nabije omgeving want het hotel staat aan de rand van Schiphol Oost. Daar staan alleen bedrijven en die zijn niet interessant. Terug op de kamer aten we wat en keken de rest van de avond wat televisie om daarna op tijd naar bed te gaan. Morgen moeten we fit zijn voor de gigantische rijen met bijbehorende wachttijden op horror vliegveld Schiphol.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23