Regenachtig Zaltbommel

Toen we deze morgen wakker werden was het buiten heel ander weer dan de voorbije dagen. Niks geen zon maar een dik wolkendek en nog net geen regen. Die zou er wel komen wisten we van het weerbericht. We hadden geen haast deze morgen en gingen pas na negenen ontbijten. Met het idee in ons hoofd dat hoe meer we nu aten, hoe minder we nodig hadden voor de lunch, werkten we allebei veel meer eten naar binnen dan nodig en goed voor ons was. Het was ook allemaal zo lekker.
Het oorspronkelijke plan was om naar Hillegom te gaan. Daar de auto te parkeren en dan de trein te nemen naar Haarlem om die stad weer eens te gaan bekijken. Vanwege de voorspelde regenbuien zagen we daar vanaf. In plaats daarvan reden we richting Brabant en gingen bij Zaltbommel van de snelweg af. We waren geen van beiden ooit in dit stadje geweest en waren toch wel benieuwd wat er allemaal bij die gigantische kerktoren, die je van de snelweg af goed ziet, te beleven viel. De auto konden we kwijt op een parkeerterrein in de uiterwaarden van de Waal. Het was inmiddels beginnen te regenen. Geen gigantische buien, maar wel genoeg druppels om niet lekker rond te kunnen struinen. Dat was best wel jammer want Zaltbommel kwam op ons over als een alleraardigst stadje. We wilden naar een museum in het fraaie stadskasteel, maar die was gesloten. Ook die hoge Sint Maartenskerk was dicht. Nu we nergens naar binnen konden, liepen we door de diverse smalle straatjes vol met historische pandjes. Velen daarvan waren aangemerkt als nationaal monument. Ondanks de druppels kwam de camera toch regelmatig uit de tas om foto’s te maken. Maar na een goed uur hadden we het toch wel een beetje gehad en liepen we terug naar de auto en reden in een kleine drie kwartier naar huis. 
Wat was het lekker om weer eens even weg te kunnen zijn geweest. Nu maar duimen dat onze geboekte reis naar IJsland door gaat. Momenteel staat het sein nog op groen, dus we houden goeie hoop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23