Brabants Vennenpad Etappe 04

Deze dag waren we weer afhankelijk van het openbare vervoer om bij de start en finish van de etappe te komen. Met de trein naar Eindhoven was een makkie maar daarna moesten we wachten op de bus naar Son. Het duurde maar liefst 25 minuten voordat er een bus die richting in reed. Je zal voor je werk afhankelijk zijn van de bus. Door die slome busverbinding waren we pas laat aan het wandelen. Het was deze dag zwaar bewolkt maar gelukkig bleef het wel droog.
Bij de jachthaven in Son draaiden we af naar Bokt en werden dwars door akkers naar de Dommel gestuurd. Het pad was smal en erg oneven waardoor het lastig wandelen was. Toch liepen we gestaag door en voordat we het wisten stonden we bij de oude toren in Nederwetten. Het stuk daarna voerde ons pal langs de oevers van de Dommel. Hoewel we momenten erg dicht bij de bebouwing van de Eindhovense wijk Vaartbroek liepen, merkten we daar niks van. Hier waren we alleen met de rivier en de natuur daaromheen. Terwijl we daar liepen maakten veel van de wolken plaats voor de zon en was het weer lekker warm.
In Eindhoven merkten we dat de route van het Vennenpad was aangepast. Nu hadden we even niks aan ons boekje en aan de GPS-route. Gelukkig hingen er veel van de bekende geel/rode bordjes. De route door het Eckartdal en de Lage Heide was wel zo’n anderhalve kilometer langer gemaakt dan voorheen. Dat was een beetje een tegenvaller.
Toen we Nuenen naderden, passeerden we de beroemde Opwettense watermolen. Vincent van Gogh schilderde de molen en tegenwoordig zit er een horecagelegenheid in. Wij vonden we een plekje op het terras en werkten ieder een latte macchiato en een flink stuk appelgebak naar binnen bij wijze van lunch.
Via het buurtschap Eeneind en de daar gelegen Sint Antoniuskapel kwamen we een paar kilometer verderop uit bij een andere door Vincent van Gogh geschilderde watermolen, de Collse molen, uit. Deze watermolen heeft geen horecabestemming maar is wel te bezoeken. Wij maakten er wat foto’s voordat we langs de Kleine Dommel in de richting van Geldrop liepen. Het pad langs de Kleine Dommel was erg drassig en van tijd tot tijd moesten we veel moeite doen om onze schoenen enigszins droog te houden. Er zaten ook veel muggen en vooral Ron werd er lek gestoken. We waren dan ook blij toen we na een paar kilometer in Geldrop bij het Eindhovens kanaal uit kwamen en we weer een fatsoenlijke ondergrond hadden om over te lopen. Een mooi fietspad leidde ons Geldrop in waar de etappe eindigde bij het kasteel.
Bij het kasteel ligt een mooi park met een prachtige bloementuin. In die tuin kwam er een einde aan de vierde etappe van het Vennepad. Onze Alternatieve Vierdaagse eindigde op het treinstation in Geldrop. Daar moesten we lang op de trein wachten. Terwijl we op perron zaten gingen de hemelsluizen open en kwam er in korte tijd veel water naar beneden. Wij hadden het gelukkig droog gehouden en waren na vier dagen wandelen blij dat we morgen even niet hoeven te lopen. Dat lag niet aan de route. Die is mooi genoeg maar het loopt wel lekkerder als je beter getraind bent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23