Luik, laatste dag

Helaas al weer de laatste dag in Luik. Toen we rond acht uur wakker werden was het buiten nat. Daarom hadden we niet zo’n haast en ontbeten we uitgebreid. Eigenlijk iets te uitgebreid. Het was ook allemaal zo lekker. Na het ontbijt checkten we uit en liepen met onze rugzakken parallel aan de Maas in de richting van station Guillemins. Onderweg namen we nog wat foto’s van gebouwen en tafereeltjes die we de moeite waard vonden. Helaas regende het. Zachtjes weliswaar maar toch.
Bij de Pont du Roi Albert staken we de Maas over naar het eiland dat daar in de Maas ligt. Daar had je namelijk een grote modelspoorwinkel en daar wilden we eventjes kijken. We werden niet teleurgesteld. De winkel was gigantisch. Nadat we er een tijdje hadden rond gekeken, liepen we naar het grote winkelcentrum aan de overkant van het afwateringskanaal; Médiacité. We keken er eventjes rond maar zo heel bijzonder was het nu ook weer niet.

Toen we weer buiten kwamen regende het flink. Toch liepen we door, langs het Parcours de la Boverie en over de voetgangersbrug La Belle Liègeoise. Van daaruit zagen we het prachtige station Guillemins al liggen.
Op het station kochten we een treinkaartje naar Maastricht. Toen er een perronswisseling was, werd die alleen in het Frans omgeroepen en we hadden geluk dat we iets van Maastricht verstonden waardoor wij toch op tijd op het andere perron stonden. Toch vreemd dat een trein naar Nederland die zo’n wissel ondergaat niet even in het Nederlands wordt omgeroepen maar het tekent wel wat we de afgelopen dagen hebben meegemaakt; er wordt in Wallonië geen Nederlands gesproken. Erg slecht voor een land dat tweetalig (eigenlijk drietalig) is.
De treinreis verliep verder volgens plan. In Maastricht stapten we over van de Belgische boemel naar een fatsoenlijke trein en om twee uur stonden we weer in Helmond. Luik is ons erg meegevallen. Zeker in deze kersttijd is het een leuke stad voor een weekendje weg. Als nu die Walen nog eens een mondje Nederlands spraken, dan was het helemaal mooi geweest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23