De langste reisdag


Al om half zes waren we wakker. Niet alleen van de wekker maar ook van de geluiden buiten.  Daar was een medewerker van het hotel zo vroeg al auto’s aan het wassen. Na het ontbijt moesten we onze tassen zelf naar de bus dragen omdat die niet bij het hotel kon komen vanwege een soort van straatspeeldag op de straat voor het hotel. Talloze mensen waren er aan het wandelen, fietsen of voetballen.
Wij zaten nog geen 20 minuten in de bus toen deze al weer stopte bij een markthal. Hier keken we gedurende een half uurtje rond. We zagen erg veel spullen die ons helemaal niet bekend voorkwamen en af en toe was de lucht niet te harden, maar fotogeniek is zo’n markt altijd, dus werden er weer veel foto’s gemaakt.
Nadat we weer even in de bus hadden gezeten reden we voorbij aan een akker waar men druk bezig was met de oogst van rijst. Mensen op de akker sneden de rijst en aan de kant van de weg stond een simpele maar effectieve dorsmachine. Het was verbazingwekkend hoeveel rijst er uit een bos aren werd geoogst. In minder dan geen tijd stond er een zak vol met rijst. De mensen lieten zich gewillig fotograferen tijdens hun, ongetwijfeld, harde werk.
‘s Morgens hadden we verder nog een koffiestop en keken we eventjes rond bij een werkplaats waar men uit teakhout allerlei spullen maakte. Onze smaak was het niet en dus lieten we alles netjes staan.
Lunch hadden we deze dag in een restaurantje pal aan de weg. De zaal waar we aten was super ongezellig maar het eten was overheerlijk. ‘s Middags zaten we bijna continue in de bus op weg naar Malang. Alleen bij een soort van uitzichtpunt konden we even de benen strekken. Hier moesten we ook weer op de foto met een paar Indonesiërs die ons blanke mensen maar reuze interessant vonden. Wij werkten daar keurig aan me omdat we zelf ook de hele dag mensen op de foto zetten.
Het liep tegen zessen, het was donker en het regende toen we Malang binnenreden. Deze nacht slapen we in een guesthouse. Daar kregen we een bamboehutje als kamer. Het zag er allemaal erg gezellig uit en de kamer was toch van alle gemakken voorzien.
‘s Avonds aten we met z’n allen in een restaurant in de buurt van het guesthouse.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo