Sawa, strand en sate kambing

We hebben eindelijk onze verre reis voor dit jaar geboekt. Dit jaar duurde het lang omdat we nog geen duidelijkheid hadden over de vakantiedagen van Nicky, maar langer wilden we niet wachten en dat was de reden dat we de afgelopen week met onze neuzen in de vele reisgidsen zaten die we, of thuis gestuurd hadden gekregen, of hadden meegenomen van de vakantiebeurs in januari. Omdat we vorig jaar in Uganda waren geweest, lieten we de Afrikaanse bestemmingen een beetje links liggen en concentreerden we ons op reizen naar Amerika en Azië. We maakten elk een lijstje met bestemmingen die ons leuk leken en vergeleken die met elkaar. We zagen een paar overeenkomsten in landen als Costa Rica, Colombia en de Kleine Sunda-eilanden in Indonesië, maar voor de rest vooral veel verschillende voorkeuren.
Bij nadere bestudering van Costa Rica viel dit prachtige land voor dit jaar af. We konden alleen nog in oktober of november gaan en dat is voor dit land geen beste periode vanwege de regen. Exit Costa Rica dus. De Kleine Sunda-eilanden werden daarna onder de loep genomen. Deze reis leek ons prachtig totdat we leerden dat dit deel van Indonesië in oktober erg droog is. Indonesië is toch een bestemming waar je o.a. heen wilt vanwege de groene sawa's en de Sunda-eilanden zijn in oktober niet echt groen. Exit Kleine Sunda-eilanden dus.
Toch waren we tijdens het Googlen op Indonesië enthousiast geworden over wat we lazen en zagen over dit land. Zo leerden we dat Sumatra, Java en Bali groenere eilanden waren waar je een leuke mix treft van natuur en cultuur. We zouden er oran-utangs kunnen zien, massieve vulkanen en de wereldberoemde Borobudur. Ook zou we regelmatig aan een leuk strand kunnen liggen en dat alles met een temperatuur van zo'n 30 graden en weinig kans op regen. Hoe meer we er over nadachten, hoe meer zin we kregen over deze reis. Een voordeel was ook dat zowat elke reisorganisatie een dergelijke reis in haar aanbod had zitten en we dus heel goed konden vergelijken alvorens te kiezen. Na veel lezen, kijken en vergelijken, kozen we voor een 29-daagse reis van Koning Aap, een organisatie waar we al vaker mee weg zijn geweest. De tijd om ons in te gaan lezen is gekomen. Ook het aftellen kan beginnen, maar omdat we pas 12 oktober vertrekken zullen we nog veel geduld moeten hebben en dat is iets waar we niet zo heel goed in zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23