Kerstshoppen in München

Inmiddels is het een traditie voor ons, kerstshoppen in december. Na Londen, Berlijn, Parijs en New York, hebben we dit jaar voor de kerstsfeer in München gekozen. Via internet boekten we een paar treintickets met de ICE trein en een leuk hotelletje vlakbij het centraal station van München. Met slechts twee keer overstappen zouden we in de Beierse hoofdstad komen. Dat lukte ook, maar de Deutsche Bahn had zich een beetje vergist in al die Nederlanders die naar de kerstmarkt in Düsseldorf wilden gaan. Het treintje dat uit Venlo naar Düsseldorf vertrok zat bomvol en bij elke halte in Duitsland kwamen er mensen bij die jaloers naar al die Hollanders keken die wel een zitplaats hadden. Gelukkig hadden we in de ICE trein gereserveerde zitplaatsen. In totaal duurde de treinreis ruim zeven uur waarbij de ICE op stukken 280 km per uur reed. Er waren echter ook stukken dat ie nog geen 100 km per uur reed.

Om iets over vieren reed de trein het station van München binnen en amper vijf minuten later checkten we in bij ons hotel voor de komende vier nachten. Lang bleven we niet op onze kamer want de stad wachtte op ons. Het was al vroeg donker en met al die lichtjes zat de kerstsfeer er al meteen goed in. Vijf minuten lopen bracht ons in de Altstadt waar we al meteen op een mooie schaatsbaan stuitten. Daarna was het honderden meters achtereen kerstkraampjes. Overal rook je die heerlijke geur van Glühwein en in elk stalletje werden weer andere kerstspulletjes verkocht. Nog niet vaak zagen we een stad zo mooi in kerstsfeer als hier. Nadeel was wel dat heel veel andere mensen dat ook vonden en je kon dan ook over de koppen lopen. Ook de grote warenhuizen als Karstadt en Galeria Kaufhof waren helemaal in de stijl en het was er razend druk.
Het was even zoeken naar een restaurant voor het diner. Toch vonden we op een gegeven moment een typisch Duits restaurant waar het storm liep. Toch was er ook nog een plekje voor ons en ons eten werd zelfs lekker snel geserveerd. Deze eerste avond in Duitsland aten we allebei een heerlijke schnitzel en kaiserschmarren.
Via nog wat kerstmarktjes slenterden we terug naar ons hotel. Ondanks dat we deze dag niet erg inspannend bezig zijn geweest, waren we toch redelijk moe. We lagen dan ook op tijd in bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23