Beijing

Het heeft even geduurd, maar we zijn in China, in Beijing om meer precies te zijn. We hebben een goede vlucht achter de rug, hoewel de stoelen in het vliegtuig erg krap waren en Austrian Airlines flink bezuinigden op de airco. We zitten in Beijing in het Dong Fang hotel en daar zitten we helemaal niet zo verkeerd. We hebben een erg ruime kamer met alle gemakken. Met twintig minuutjes lopen staan we op het Tiannanmenplein in het centrum van de stad. In de buurt van het hotel zijn talloze restaurantjes zodat we ook geen honger hoeven te lijden.

Onze eerste dag in Beijing was het even vechten tegen de slaap en de hitte. Het is hier in Beijing vochtig benauwd met temperaturen van tegen de 30 graden. De middag heben we door gebracht met lopen door de hutongs (oude Chinese wijkjes die helaas gedoemd zijn te verdwijnen) en op het Tiannanmenplein, het grootste plein ter wereld. Ron moest al snel met een Chinees op de foto. 's Avonds zijn we gezellig met de hele groep (11 personen) gaan eten in een restaurantje vlakbij het hotel. We zaten met z'n allen aan een ronde tafel met daarop een grote draaischijf. Op die schijf verschenen allerlei verschillende gerechten. Het Chinese eten is heel anders als bij ons. Veel lekkerder en vooral (we blijven tenslotte Hollanders) veel goedkoper. Voor 3 euro 50 per persoon waren we klaar, en dat is inclusief drank!

De 11e september stond in het teken van bijkomen waardoor we pas na een uurtje of 12 slaap uit ons bed kwamen. In een Chinese bakkerij hebben we wat ontbeten, waarna we naar de Verboden Stad zijn gelopen. In dit immens grote complex zijn we de hele middag gebleven, samen met tig-duizend Chinezen. Toch hebben we nog lang niet alles kunnen zien. In verband met de Olympische Spelen van 2008 in Beijing, wordt er veel opgeknapt, dus ook in de Verboden Stad, stonden diverse paleizen in de steigers. Erg jammer omdat het de meest mooie paleizen waren. Toch bleef er genoeg over om van te genieten. 's Avonds zijn we met en groot deel van de groep gaan dineren. We kwamen uit bij op de stoep voor een restaurantje in de hutong vlakbij ons hotel. Daar hebben we gehotpot (Chinese fondue). Het was erg gezellig en het werd dan ook erg laat. Schade per persoon die avond: 2 euro 50.

Woensdag stonden we al om, 06.00 uur klaar voor de excursie naar de Chinese muur en het zomerpaleis. Met een busje werden we in 2 uur tijd naar de muur gereden. Nou ja, naar de muur. Het busje werd op een parkeerplaats gezet en wij moesten 1.200.000 traptreden beklimmen om op die muur te komen. Ondanks dat het nog erg vroeg was, was dit toch een zware inspanning, mede vanwege de hitte. Voordeel van zo vroeg vertrekken was wel dat we de muur voor onszelf hadden. Erg indrukwekkend. Om niet weer 1.200.000 traptreden af te hoeven, zijn we in via een heuse rodelbaan naar beneden geroetsjt. In 2 minuten stonden we weer beneden! Na een drankje en onze eerste afdingingspogingen voor een T-shirt (die overigens goed verliepen) werden we, via een lunchplek, naar het Zomerpaleis gereden. Ook hier leek het of de helft van alle Chinezen aanwezig was. Toch hebben we flink kunnen genieten van dit immens grote park. Ook deze avond aten we met het grootste deel van de groep. Voordeel van met z'n allen eten is dat je veel verschillende gerechten kunt bestellen.

Donderdag zouden we o.a. gaan fietsen, maar 's nachts was het behoorlijk gaan onweren en regenen, zodat een alternatief programma werd bedacht. Na flink uitslapen, zijn Nicky en ik naar het natuurhistorisch museum gegaan omdat het buiten nog steeds regende. Na de nodige dinosaurussen en zelfs mensen op sterk water, zijn we naar 1 van de sjiekste winkelstraten in Beijing gelopen. Daar vereerden we Starbucks met een bezoek en vergaapten ons aan de moderne winkelcentra die ze tegenwoordig ook in China hebben. Met de metro reden we aan het eind van de middag terug naar het hotel voor het diner. Daarna hebben we dit verhaal zitten tikken in een grote internetkroeg. Een handicap die we hadden was een computer met alleen Chinese karakters. Toch is het allemaal gelukt, want anders hadden jullie dit niet kunnen lezen. Tot de volgende keer.

Reacties

Anoniem zei…
Hoi zwoegers in het verre oosten. Mooi verhaal, al veel gezien en als het er niet zo bloedverziekend heet was zou ik er wel bij willen zijn. Wij behelpen ons met een dagje wandelen in zuid Limburg...
Misschien nog een Chinees buffetje na afloop om in de stemming te blijven! We blijven de verhalen volgen. Veel plezier nog. Groeten van Ludo en Annelieke.
He Ron en Nicky. Ik zie dat alles goed gaat. Voor ons is Luxemburg niet doorgegaan, want je raad het al, wederom wondroos.
De specialisten gaan zich er nu over buigen, want het wordt een beetje gevaarlijk, maar dat mag de pret niet drukken, we gaan nu maar naar Portugal.
Nelleke en ik blijven in ieder geval de site bekijken.
En nog heel veel vakantieplezier.

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23