Zuid Hollandse eilanden - Dag 3

Mooi weer duurt in Nederland nooit lang. Het plan was om deze dag een bezoek te brengen aan het eiland Tiengemeten. Dit ooit bewoonde eiland is terug gegeven aan de natuur en het leek ons wel een mooi uitje. Echter, er is daar geen onderdak en omdat de weersvoorspelling nogal wat regen aan gaf, besloten we toch maar voor een alternatief. Dat vonden we in een bezoek aan de Maasvlakte. Deze gigantische uitbreiding van de Rotterdamse havens hadden we nog nooit bezocht en het leek ons wel een goed idee om daar eens te gaan kijken naar al die industrieën en gigantische zeeschepen.
Via Rockanje en Oost Voorne reden we de Maasvlakte op. Het viel ons op dat er nog veel onbebouwd is. Er is in ieder geval nog genoeg ruimte voor heel wat bedrijven. We begonnen onze ontdekkingstocht over de vlakte bij de Maasboulevard, een weg langs diverse parkeerplaatsen bij kunstmatig gemaakte duinen en, aan de andere kant daarvan, de Noordzee. We klommen een paar keer de duinen over om even over het strand te lopen. Het was echter redelijk koud waardoor we er niet lang bleven.

De Maasvlakte wordt omcirkeld door de Prinses Maximaweg. Die reden we af tot aan het eind. Af en toe stopten we om wat foto’s te maken van de gigantische containerterminals. Die moesten we dan wel van een afstand doen vanwege de metershoge hekken om de terreinen. Geheel toevallig kwamen we uit bij een parkeerplaats met daarop een snackbar en prachtig zicht op de in- en uitgang van de Rotterdamse havens. Vanaf de kant zagen we gigantische container- en andere schepen de haven in of uit varen. Omdat het weer wat opklaarde konden we der prachtige foto’s maken. We waren er dan ook geruime tijd te vinden.
Toen we vonden dat we genoeg schepen hadden gezien, besloten we naar huis te rijden. Dat was nog een rit van anderhalf uur. Al met al hadden we een prachtig uitje en we hebben volop genoten van de Zuid Hollandse eilanden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo