Hertogenpad - LAW 13 Etappe 07

Ondanks dat alle weersvoorspellingen een maximum temperatuur aangaven van meer dan 30 graden Celsius, besloten we deze dag onze 7e etappe van het Hertogenpad te gaan lopen. We willen dit langeafstandspad dit jaar gelopen hebben. Onze rugzakken zaten voornamelijk vol met water toen we rond een uur of half negen weer met twee auto’s vertrokken.
Auto 1 werd bij het eindpunt geparkeerd. Dat was in Deurne, pal voor de grens met Limburg. Vervolgens reden we met de andere auto naar Handel, waar onze etappe zou beginnen.
Om kwart over negen begonnen we met lopen. De temperatuur was zo vroeg op de dag nog heerlijk. We liepen Handel uit in de richting van Gemert en Elsendorp. Na een half uurtje liepen we door het landgoed Cleefswit. Dat was niet echt spannend. Vooral bos maar ook percelen waar juist alle bomen waren gekapt. Wel zagen we er een hert wegvluchten zodra die ons opmerkte.
Vanuit het landgoed liepen we zo de omvangrijke bossen van de Stippelberg in. De Stippelberg is één van de grootste bosgebieden in Noord Brabant. De zon scheen prachtig door de grote loofbomen door. We kennen de Stippelberg erg goed omdat we er bijna elk jaar naar paddestoelen gaan zoeken. Zelfs nu vonden we er paddestoelen. Vanwege de grootte van de bossen liepen we geruime tijd door de Stippelberg. Aan de rand van het gebied kwamen we uit bij een groot heideveld. Hier lieten we de drone weer even vliegen.
We hadden tot nu toe voornamelijk door bossen gelopen die ons de broodnodige schaduw boden. Nu liepen we pal in de zon. De temperatuur was inmiddels tot meer dan 30 graden opgelopen. Toch ging het lopen helemaal niet zo slecht, mede dankzij een windje.
De etappe was wel een saaie. We kwamen door geen enkel plaatsje deze dag. Het waren alleen bossen en akkers waar we doorheen en langs af liepen. We konden dus ook nergens een terrasje pikken. Iets wat we deze dag wel lekker hadden gevonden. Gelukkig hadden we genoeg water bij ons.
Op de Deurnese Peel lieten we de drone nog een paar keer vliegen, maar voor de rest liepen we stug door. Daardoor was het nog geen half drie toen we weer bij onze auto stonden en ruim 23,5 kilometer in de benen hadden. De auto had gelukkig de hele tijd in de schaduw gestaan. We reden vervolgens weer naar Handel om de andere auto op te halen en waren zo rond half vier weer thuis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo

Zondag in München