Hertogenpad - LAW 13 Etappe 05

Al twee maanden hadden we niets gelopen van het Hertogenpad. We hadden daar genoeg redenen voor zoals regenachtig, of juist veel te warm weer en natuurlijk de Kennedymars in Someren en de vierdaagse in Nijmegen. Maar voor deze dag hadden we geen excuus om niet te lopen en daarom stonden we vroeg op. Omdat het openbaar vervoer op het te lopen traject nogal te wensen overliet, besloten we om met twee auto’s te rijden. Eentje werd bij het eindpunt in Uden geparkeerd en met de andere reden we naar het kasteel in Heeswijk waar onze etappe van vandaag begon.
Hoewel heerlijk weer was beloofd, was het nog wat bewolkt toen we om tien voor half tien begonnen met lopen. De eerste anderhalf uur van de route waren niet echt spannend. We liepen veelal op onverharde bospaden en behalve wat landerijen was er weinig interessants te zien of het moesten de struiken zijn die vol hingen met bramen. Sommige waren al rijp en dus snoepten we af en toe van die vruchtjes.
Na twee uurtjes lopen kwamen we voorbij aan de Alpacabar. Geen bar in de normale zin van het woord, maar een prachtig terras op een terrein vol met alpaca’s. Dat vonden we een mooi moment om even te pauzeren. Terwijl we op het terras aan een koffie met appelgebak zaten, konden we de alpaca’s in de weides bekijken. De boer had er een hele onderneming van gemaakt want je kon er ook wandelen en picknicken met die beesten en zelfs yoga was er mogelijk.
Na onze stop wandelden we door de Bedafse Bergen, een gebiedje met stuifzandduinen. Altijd mooi voor wat plaatjes, zeker nu de zon aan een strakblauwe hemel stond. Via een wildviaduct staken we de A50 over en kwamen we uit in een heus kabouterbos. Her en der stonden kabouterbeeldjes wat natuurlijk een hoop kinderen lokte. Echte kabouters zagen we deze middag helaas niet. Kennelijk waren ze allemaal met vakantie. 
Weer terug in de wereld van de grote mensen, kwamen we uit in Slabroek waar we een bezoekerscentrum bezochten. Daar hadden ze veel info over het gebied de Maashorst waar we doorheen zouden lopen. Er was ook een gezellig terras waar veel mensen op af kwamen. In de Maashorst grazen veel grote runderen. Zo kan je er zelfs wisenten tegenkomen. Die zagen we niet maar toen we op de Slabroeksche Bergen liepen, zagen we wel een grote kudde Taurossen. We bleven maar op eerbiedige afstand van de runderen waarvan sommigen hele grote hoorns hadden.

De laatste kilometers liepen we over een fietspad dat door de bossen zigzagde. Het was er retedruk met fietsers die deze zonnige zondag aangrepen om lekker een eindje te gaan fietsen. Tegen drieën kwamen we aan in Uden waar we de auto pakten en terug reden naar het kasteel in Heeswijk. Met onze Museumkaart konden we het kasteel bezoeken, iets wat we de vorige keer niet konden omdat er toen een trouwerij gaande was. Het mooie aan deze prachtige waterburcht was dat hij prachtig gerestaureerd was en van binnen nog helemaal was ingericht als luxe woonverblijf van een baron. We bekeken het kasteel op ons gemak voordat we weer met twee auto’s naar huis reden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo

Zondag in München