Hertogenpad - LAW13 Etappe 02

Omdat de weersvoorspelling voor deze zondag goed was, besloten we nog een etappe van het Hertogenpad te lopen. Dat betekende dat we eerst naar Dongen moesten. Met de trein reden we probleemloos naar Tilburg. Daar was het even spannend of we de bus naar Dongen konden halen. Anders moesten we een half uur wachten. We hadden geluk. En zo kwam het dat we al iets over tienen aan de tweede etappe konden beginnen.
Dongen is niet echt een interessante plaats en op deze zondagmorgen was alles er nog dicht zodat de koffie moest wachten. We staken het Wilhelminakanaal weer over en liepen daarna parallel aan het kanaal. Het pad was niet altijd even goed. Vooral niet toen we een steil talud af moesten en over een lang oneven graspad moesten lopen. De zon liet het tot dusver ook nog afweten.
Toen we Dongen uit waren en de rand van Tilburg aantikten, was daar de Moerse Hoeve. Deze tent was wel open en niet veel later zaten we aan een luxe cappuccino met een groot stuk bananen-crumble taart met slagroom. In vijf minuten zaten alle eraf gelopen calorieën er weer aan. Na deze stop werd de route een stuk interessanter. We liepen langs de Rauwe Vennen af, een gebied waar Staatsbosbeheer een paar vennen heeft uitgegraven waar nu veel grote runderen leven. Sommige van die runderen waren in de vennetjes aan het baden wat een mooi plaatje opleverde. Mooi was ook de knuppelbrug over één van die vennen.
Na deze vennen liep de route door bosgebied. Gelukkig wist de zon door de bewolking te prikken waardoor het prima wandelweer werd. De route liep vervolgens door het gebied van landgoed Huis ter Heide met veel mooie loofbossen. We liepen langs het dorpje De Moer af en verder in de richting van de Efteling. Hoewel we niks van de Efteling zagen, hoorden we in de verte al wel het gegil van de mensen in de diverse achtbanen.
Het gebied ten zuiden van die Efteling was erg mooi met heide afgewisseld door loofbossen. Zo liepen we langs een gigantische beukenboom die zo groot was dat onder z’n bladerdak een complete picknickplaats was. Niet veel later kwamen we aan het einde van deze etappe.

Nu moesten we nog naar een bushalte lopen. Die was ruim een kilometer verderop. Gelukkig hoefden we niet lang op de bus te wachten en waren we in een half uur weer op het NS station in Tilburg. Daar namen we de trein naar Helmond en waren we klaar met etappe 2. We waren nog maar net thuis toen het weer omsloeg en het begon te regenen. Over geluk gesproken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo