Terug naar Seoul

Vandaag de laatste hele dag in Korea. We moesten nog van Sokcho naar Seoul reizen. Om negen uur stond iedereen klaar in de lobby van het hotel maar er was geen bus. Die kwam pas een kwartier later aanzetten en de chauffeur boezemde niet bepaald vertrouwen in. Hij keek slaperig en leek zich met koffie wakker te moeten houden. Gelukkig ging het eerste deel van de reis goed. Nicky vermaakte zich met naar buiten kijken en Ron was verdiept in z'n derde leesboek van deze vakantie.
Na twee korte tussenstops, bereikten we rond het middaguur Seoul. Tegen deze tijd zat de chauffeur compleet te knikkebollen en reden we met een gangetje van zo'n 40 kilometer per uur over de snelweg. We waren dan ook opgelucht toen we omstreeks half twee heelhuids bij ons hotel stonden.
We verspeelden geen tijd en gingen meteen de stad in. We wilden nog een laatste middag gaan shoppen. We liepen eerst naar een groot warenhuis waar men al druk bezig was met de kerstverlichting. Toch waren we niet op zoek naar spullen die je doorgaans in een warenhuis zoekt en daarom liepen we even later naar Insadong, een wijkje met niks dan kleine leuke winkeltjes. Wel toeristisch maar o zo leuk. Al snel vonden we voor Ron een leuke baseballcap met in het Koreaans de boodschap dat ie een knappe vent is :-). Ook een T-shirt met Koreaanse opdruk was snel gevonden. Achtereenvolgens kochten we nog een paar Hello Kitty poppetjes, enkele zakken losse groene thee, een muziekdoosje en nog een beeldje voor op ons WC-museum. Op deze manier zouden onze tassen toch nog vol komen.
Tegen de tijd dat we klaar waren met shoppen was het al donker en liepen we naar de rivier die zo mooi door het centrum van Seoul loopt. Daarin had men een groot aantal poppen geplaatst in het kader van het Seoul Lantern Festival 2011. Zo in het donker waren al die giga lampionnen prachtig om te zien. We slenterden dan ook een hele tijd daar rond voordat we bij een steakrestaurant gingen dineren. Na drie weken Koreaans eten hadden we dat wel een beetje gehad en kozen dus voor westers eten.
Weer terug in het hotel waren we nog een hele tijd druk met de foto's en het inpakken van onze souvenirtjes. Vroeg naar bed want morgen gaat de wekker om zes uur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23