Lekkermakerij

We mogen ons inmiddels best ervaren reizigers noemen. Al sinds 1988 maken we jaarlijks één of meerdere reisjes. De ene keer dichtbij, de andere keer naar de andere kant van de wereld. We hebben dan ook al erg veel gezien van onze aardbol. Er is echter één continent waar we nog niet geweest zijn; Antarctica. Je snapt wel dat we daar heel erg graag een keer naar toe zouden willen gaan. Niet alleen om tegen iedereen op te kunnen scheppen dat we alle continenten hebben bereist, maar ook vanwege het onbeschrijfbaar mooie landschap en het dierenleven daar. Twee zaken houden ons nog een beetje tegen. Ten eerste de prijs. Zo'n reis is gruwelijk duur en eigenlijk rationeel niet te verantwoorden. 8000 à 10.000 euro per persoon voor twee weken vakantie is ernstig veel geld. Het tweede obstakel is de zeereis naar Antarctica door de Drake Passage; één van de ruwste stukken zee ter wereld. Het is op zo'n reis dan ook niet de vraag of je zeeziek word, maar alleen wanneer en hoelang je zeeziek word.
Toch blijft deze bestemming ons aantrekken en om de zoveel tijd hebben we het erover. We hoefden dan ook niet lang na te denken toen we in het verenigingsblad van Wereldcontact lazen over een informatiebijeenkomst over het zevende continent met de mogelijkheid tot het bezichtigen van een expeditieschip. Afgelopen weekend was het zover. We hadden er een hotelovernachting vooraf bij gepland en zaten al in de buurt van Hansweert waar de Plancius lag aangemeerd.
We werden hartelijk ontvangen op de boot en een reisbegeleider van Wereldcontact vertelde gedurende een uur over de geografie en fauna van de Zuidpool en over de verschillende reizen daar naartoe. Zijn verhaal ging vergezeld van een Powerpoint met veel foto's en kaarten. Na de lezing werden we door een alleraardigste dame meegenomen door het schip. De Plancius is een oud marineschip dat een jaar of 6 geleden is omgebouwd tot expeditieschip. Hoewel niet superdeluxe, zag het er allemaal prima uit. Vooral de tweepersoonshutten vielen ons erg mee. Ook was er een panoramalounge en een grote eetzaal waar ook lezingen worden gegeven. We konden zelfs een kijkje op de brug van het schip nemen.
Ons uitje werd afgesloten met een prima lunch aan boord waarna we nog even een kijkje namen in Yrseke waar onderstaande foto met een prachtige "Hollandse lucht" is gemaakt.
Al met al twijfelen we weer opnieuw of we niet gewoon eens een keer ons verstand moeten uitschakelen (ja, ja, dat is voor ons ook niet zo moeilijk met zo weinig verstand), onze portemonnee moeten trekken en gewoon moeten boeken. Allebei weten we dat het er een keer van gaat komen en waarom dan niet op redelijk korte termijn? Rationeel kan je er niet over zijn, maar er zijn sommige dingen in het leven die je met je hart moet doen en een reisje naar Antarctica boeken is één van die dingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo