Hamburg, dag 3 en 4

Hé, dat was niet afgesproken! Toen we wakker werden en uit het raam keken, zagen we een grijze buitenwereld. De weersvoorspellingen spraken allemaal van een zonnige dag, maar wat we zagen, leek er niet op. Een dikke mist voorkwam dat de zon te zien was. Toch konden we er niet voor binnen blijven. Na weer een erg uitgebreid ontbijt, liepen we eerst door het wijkje Karo dat achter ons hotel lag. Het bleek een alternatief buurtje te zijn met zowel designer winkeltjes als panden die hoognodig liefde en aandacht nodig hadden.
Onze volgende bestemming was de beruchte Reeperbahn. In deze hoerenbuurt hoor je eigenlijk 's avonds of 's nachts te zijn, maar daar hadden we tot nu toe nog geen tijd en zin voor gevonden, dus liepen we overdag door de wijk. Overdag is er eigenlijk weinig te doen. Je ziet de gevels van de vele bars en striptenten, maar druk is het er niet. Al die mensen zijn waarschijnlijk een paar uurtjes voordat wij er waren naar bed gegaan, moe van het feesten.
De Sint Michaelis kerk was ons volgende stoppunt. Tot nu toe hadden we in Hamburg nog geen mooi kerkinterieur gevonden, maar deze mocht er zijn. Voor €5,00 kochten we een kaartje voor de toren en de krypte. Vanuit de toren hadden we een mooi uitzicht over de stad, jammer alleen van de mist. Die was al wel een heel eind opgetrokken, maar helemaal helder was het nog steeds niet. De krypte stelde niet veel voor. We hadden graven van beroemde dode Duitsers verwacht, maar werden getrakteerd op een tentoonstelling over koperen daken!
Leuker en interessanter was de rondleiding die we kregen in het prachtige Rathaus. Gedurende zo'n 40 minuten leidde een gids ons door de overdadig versierde vertrekken en zalen van het gebouw. Het had overduidelijk allemaal erg veel geld mogen kosten.
We lunchten vervolgens in een gezellig restaurantje om daarna terug te gaan naar de Sint Jacobikerk. Die was immers de dag ervoor gesloten geweest. Nu was ze wel open, maar ook dit interieur stelde wat teleur. Tijdens het bidden willen de Hamburgers kennelijk niet worden afgeleidt door een fraaie inrichting. Via het Chilehaus (een kolossaal bakstenen kantoorgebouw) liepen we nog een keer naar Speicher Stadt omdat men daar een grote modelbouwbaan zou hebben. De entree was echter zo hoog, dat we die lieten voor wat ie was en lekker koffie gingen drinken in een koffietent anex branderij.
Al behoorlijk moe liepen we daarna nog geruime tijd door de stad. Nu alle winkels weer open waren, was het er best gezellig, zeker nu de zon weer volop scheen. We dineerden deze dag in een Thais restaurantje. Heerlijk eten voor erg weinig geld.
Al om 21.00 uur lagen we in bed, doodmoe van alle indrukken en al dat geslenter.

Dag 4 van deze weekendtrip bestond uit de reis terug naar Helmond. Weer 465 kilometer over Duitslands snelwegen, of moet ik zeggen Duitslands bouwput. Toch verliep de reis voorspoedig en al om half drie reden we de auto de garage onder onze woning in en zat er weer een weekendje weg op.

Een selectie van de foto's die we hebben gemaakt vind je hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23