Zwitserland, tweede dag

Stiekem hadden we gehoopt dat als we wakker werden, de zon aan een wolkenloze hemel stond te schijnen. In plaats daarvan zagen we helemaal niks. Ja, een hele dichte mist. Vanuit een raam van onze kamer konden we niet eens de straat zien! Het zeer uitgebreide ontbijt maakte echter wel iets goed. We gaan deze week zeker niet afvallen met al dat lekkere eten. Omdat we de bus naar Interlaken niet konden halen en geen zin hadden om bijna een uur te wachten, namen we vandaag de auto mee. Het was nog een hele toer om van de berg af te komen. De mist was zo dicht dat we, ongelogen, geen vijf meter zicht hadden. Stapvoets rolden we naar beneden. Gelukkig was de mist in Interlaken verdwenen.

Beiden waren we al eens in Interlaken, maar we konden ons er niet meer zoveel van voorstellen. Wat we nu zagen was een stad die geheel op het toerisme was ingesteld. Omdat het zondag was, waren de meeste winkels dicht. Maar open of dicht, hier hadden ze voldoende horloges voor zowat de hele wereldbevolking. We liepen langs de ene na de andere horlogewinkel.
Nadat we wat hadden rondgelopen en vonden dat we genoeg van de stad hadden gezien, reden we naar het plaatsje Faulensee aan de Thunersee. Hier parkeerden we de auto en kochten een dure dagkaart voor de boot die heen en weer over het meer voer. De boot deed veel kleine plaatsjes aan, maar we bleven zitten tot de boot de stad Thun aandeed. Inmiddels was het gaan regenen. Onze jassen hadden we in de auto laten liggen, maar gelukkig hadden we wel onze paraplu’s meegenomen. Dat ging op zich prima want de temperatuur was in orde. Thun bleek een mooie stad. Vanonder onze paraplu’s zagen we een paar mooie overdekte bruggen en klommen we naar de burcht en de slotkerk. Ook de binnenstad was beslist de moeite met al z’n terrasjes. Vanwege de regen waren die allemaal overdekt en stonden er televisieschermen om de bezoekers in de gelegenheid te stellen om geen minuut van het WK voetbal te missen.
Weer terug aan boord besloten we waar voor ons geld te halen en bleven daarom aan boord zitten totdat de boot de volledige ronde had gemaakt. Het weer werd steeds slechter en daarom zaten we een tijdje binnen, ook om wat te eten.
Tegen zessen zette de boot ons weer af in Faulensee en reden we via Interlaken weer naar ons hotel, hoog op de Beatenberg. Het dinerbuffet was ook deze avond erg uitgebreid en met veel meer calorieën in onze lijven dan we er vandaag af hadden gelopen, togen we naar onze kamer voor het dagelijkse ritueel van foto’s op de computer zetten en blog bijwerken. Op het journaal zagen we dat het weer de komende dagen slecht gaat worden. Vette pech dus, maar we maken er het beste van. Steden kun je goed bezoeken, ook al is het weer minder goed. Morgen dus waarschijnlijk naar Bern en/of Luzern.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23