Weekendje Münster

Vanwege onze 7e trouwdag zijn we een weekendje weg geweest naar het Duitse Münster. Via de Autobahnen waren we daar zo. In Münster parkeerden we onze auto in een parkeergarage van negen verdiepingen, in de grond wel te verstaan! Wat zal dat een gigantische bouwput zijn geweest zeg. Het centrum van de stad is niet zo heel groot, maar wel erg leuk met al die eeuwenpandjes aan de Prinzipalmarkt. We bezochten er de Friedessaal waar in 1648 de vrede van Münster werd getekend en waardoor een einde kwam aan de Tachtigjarige oorlog. We bleven druk met kijken en foto's maken totdat we een Starbucks tegen kwamen. Tijd voor een veel te dure maar erg lekkere bak cappuccino. Daarna diverse kerken waaronder de Dom bekeken. Aan het einde van de middag zochten we ons hotel op, zo"n 6 kilometer buiten de stad. Prima viersterrenhotel voor erg weinig geld. Meteen het zwembad ingedoken en daarna de omgeving te voet verkend. 's Avonds dineerden we op het terras bij het hotel. Ondanks een beperkte menukaart kregen we een heerlijke viergangenmaaltijd voorgeschoteld.
De tweede dag begon meer dan uitstekend met een zeer uitgebreid menu op het terras van het hotel. Het weer was prachtig en het ontbijt kon niet uitgebreider. Voor deze dag hadden we twee fietsen gehuurd zodat we de weide omgeving konden verkennen. Zo bezochten we de Aasee, wederom het centrum van Münster en de botanische tuin. Via de Promenade kwamen we uit bij een prachtig terras waar we lekker beschut tegen de hete zon hebben zitten pimpelen. 's Avonds dineerden we weer buiten bij restaurant der Grosse Kieperkerl. Hier werkten we zoveel eten naar binnen dat we er zelfs last van kregen. Heel langzaam fietsten we met onze volle buiken terug naar het hotel waar we nog een keer het zwembad indoken.

's Maandags reden we na weer zo'n uitgebreid ontbijt naar Düsseldorf om daar nog wat te winkelen. Bijna nergens kan dat zo goed als hier. Vooral de omgeving van de Königsallee en de Altstadt zijn de moeite waard. Aan het einde van de middag waren we weer thuis na een zeer geslaagd weekendjeweg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23