En verder gaan we.....

Door een lange reis zijn we vanuit het oerwoud weer terug in de bewoonde wereld. Otavalo in dit geval. We verblijven in een prachtig hotel even buiten de stad. Vandaar uit hebben we in één dag maar liefst 7 excursies gedaan! Zo bezochten we o.a. een waterval, de markt in Otavalo en een condor park. Hier kwam Nicky een oud collega van Philips tegen! Hij was de eigenaar van het park. Hier kwamen we ook de president van Ecuador, Raffael Correa, tegen. De linkse rakker was er op privé bezoek. Nou ja; met 60 man beveiliging dan. Daarna hebben we nog een leerstadje en een kratermeer bezocht en zijn we op bezoek geweest bij een instrumentenmaker en een weverij. Hoezo veel voor één dag? Wel erg leuk allemaal.
De volgende dag zijn we vertrokken naar het nevelwoud nabij Quito. Eerst hebben we nog een bezoekje gebracht aan het monument op de evenaar bij Calacali. Daarna door naar het Maquipucuna natuurreservaat. Het was er warm en vooral vochtig, maar heel mooi. We verbleven in een eenvoudige maar prachtige lodge. De kolibrietjes vlogen er af en aan. Twee dagen hebben we door het nevelwoud gewandeld en gerelaxed in de lodge.
Vanuit het nevelwoud zijn naar het grote monument ter ere van de evenaar in Ciudad Mitad del Mundi gereden. Het ding staat helemaal niet op de evenaar, maar dat heeft de Ecuadoranen niet weerhouden er een groot pretpark van te maken. Vervolgens zijn we over de Avenida de los Volcanes naar het plaatsje Lasso gereden. Daar verbleven we in een oude, maar luxe hacienda. Onze kamer viel echter een beetje tegen. Ron raakte bovendien ook nog aan de spetterpoep.
Met Ron volkomen leeg (afgezien van een hoop Imodium), maar op de been, zijn we de volgende dag naar het plaatsje Saquisili gereden. Daar een bezoek gebracht aan een beestenmarkt en een grote groenten- en fruitmarkt. Allemaal erg kleurrijk, hoewel de dieren hier niet erg zachtzinnig werden behandeld.
´s Middags is de bus de vulkaan de Cotapaxi opgereden naar een hoogte van 1300m onder de top van 5897m. Het grootste gedeelte van de groep is hier naar een berghut gelopen, maar wij hebben daaraan niet meegedaan; nog te slapjes.
Pas tegen zevenen ´s avonds kwamen we aan in het plaatsje Baños. Da´s een toeristisch plaatsje waar we vandaag de hele dag voor ons zelf hebben. Het weer is prima en met ons gaat het inmiddels weer goed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23