Dag 4 van het Tuscany Walking Event

We werden deze morgen gewekt door het geluid van een gigantische stortbui buiten. Het kwam met bakken uit de hemel. Dat beloofde wat voor de laatste wandeldag. We gingen eerst maar eens rustig ontbijten omdat de start toch pas om 09.00 uur was. En tegen die tijd was het weer droog. We hadden ons wel aangepast aan het te verwachten weer. We hadden onze regenjassen aan en hadden de rugzak op de hotelkamer gelaten. In onze jaszakken zat wat eten en wat water, meer namen we niet mee.
Bij de start van dag vier, bleek dat er behoorlijk wat 25-kilometerlopers hadden besloten om niet op deze afstand te starten, kennelijk bang voor de regen. Er waren nog maar zo’n 25 à 30 wandelaars aan de start verschenen. De route leidde ons Montecatini Terme uit en het viel ons op hoe druk het op de weg was. We moesten onze weg zien te vinden tussen al die auto’s door. Net toen we het plaatsje uit waren kregen we een eerste regenbui te verwerken. Gelukkig niet zodanig dat we doorweekt raakten, maar leuk was anders. De route was ook weinig interessant en liep zelfs gedeeltelijk over de route van woensdag. De groep lopers bleef redelijk goed bij elkaar.

De rust- en stempelpost was al op acht kilometer op de route. Daarna ging het eventjes verkeerd. Iedereen liep, nadat ze hun stempel hadden gekregen, verder over diezelfde straat. Dat bleek echter niet goed te zijn. We hadden terug moeten lopen naar een splitsing, maar dat stond nergens aangegeven en de Italianen bij de stempelpost hadden niks gezegd, ook niet toen ze iedereen de verkeerde kant op zagen lopen. Een telefoontje naar de organisatie zette ons allen gelukkig weer terug op de route. Alleen jammer dat we weer een regenbui kregen te verwerken.
De route voerde ons door een stukje van het plaatsje Monsummano Terme. Daar ging een groot deel van het lopersveld een bak koffie drinken. Wij hadden daar nog geen behoefte aan en liepen door. Het pad voerde ons omhoog richting Monsummano Alto. Aanvankelijk was de weg goed en ging het stijgen wel aardig. Later kwamen we echter op een oneven pad met losliggende stenen te lopen en werd het ook steiler, wat het lopen lastiger maakte. Bovenop de heuvel die we aan het beklimmen waren, stond een kasteel. Het laatste stuk was echter een bekend zwaar stukje route. Toen we in de gelegenheid werden gesteld om het kasteel links te laten liggen en te dalen naar Monsummano Terme, deden we dat. Weer in het dorp pauzeerden we in een koffiebarretje voordat we de laatste zes kilometers naar de finish liepen. Die waren trouwens ook niet bijster interessant waardoor deze route de minste van de vier was.

Omstreeks 14.00 uur finishten we in de Walking Village waar we met applaus werden ontvangen en onze welverdiende medaille kregen omgehangen. Met een lekker drankje zaten we nog geruime tijd op het terras wat te kletsen. Mooi was ook dat het weer opklaarde en de zon zelfs weer tevoorschijn kwam. Daardoor bleven veel lopers hangen en was het best gezellig. Ook was er een demonstratie van roofvogels waar we nog even naar keken voordat we terug liepen naar het hotel. Na een douche waren we al snel weer de oude. Daarna was het wachten op het diner om half acht. Wel iets te laat voor onze zin, maar zo gaan die dingen in Italië.
Morgen hebben we nog een excursiedag voor de boeg. We gaan dan naar Volterra en San Gimignano.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23