We zijn eruit. We weten waar we naar toe gaan.

Bijna elk jaar hebben we al snel een idee van waar we dat jaar naar toe willen voor onze langere reis. We gaan dan in januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht voor de gezelligheid en het dagje uit. Dit jaar was anders. We hadden helemaal geen idee van wat we wilden en moesten naar de beurs om inspiratie op te doen. Werd het een paar weken Costa Rica? Schotland? Eilandhoppen in Griekenland of een fly-drive naar Andalusië? We wisten het gewoon nog niet. Complicerende factor was dat we in de tijd waarin we normaal op vakantie plegen te gaan, we wat bijzonderheden hebben. Zo zijn de pa en ma van Nicky half september 60 jaar getrouwd zijn en daar kun je dan echt niet bij weg blijven. Ook willen we heel graag de vierdaagse van Toscane lopen die eind september, begin oktober weer wordt georganiseerd. En eind oktober hebben we al iets geboekt staan. Tussen al die momenten moest iets gevonden worden.
Heel lang was een rondreis door Schotland met eigen auto en een bezoek aan de Shetland- en Orkney-eilanden de favoriet. Toch werd het iets anders. Toen we op een avond op de bank door de gigantische stapel folders en boeken, die Nicky op de Vakantiebeurs had verzameld, aan het bladeren waren, stuitte Nicky op een rondreis door IJsland. Slechts 15 dagen, maar dat zou ons de gelegenheid geven om ook de vierdaagse van Toscane te lopen. Samen waren we dan toch zo'n drie en een halve week op reis zoals we dat andere jaren ook ongeveer doen.
IJsland trekt ons al heel erg lang. Nicky is er zelfs al twee keer geweest. De grote, ruige leegte en de prachtige woeste natuur, is iets waar we allebei erg in geïnteresseerd zijn. Al snel wisten we het; het zou IJsland worden. De rondreis van 16 dagen, aangeboden door Buro Scanbrit was de favoriet. Was, want een paar dagen later kreeg Ron op z'n werk een mailtje van Nicky die een nog mooiere trip door dat land had gevonden. 17 dagen deze keer met overnachtingen in huisjes en cabines, vlucht en auto inbegrepen. BBI-travel biedt deze trip aan. Met deze maatschappij zijn we eerder al in zee gegaan voor onze reis met de Hurtigruten en dat was ons goed bevallen. Deze reis zou het worden. Ook omdat we tijdens deze reis in staat zijn om zelf te koken. Wel zo fijn in een peperduur land. Houden we meer geld over voor excursies.
Gisteren hebben we online geboekt. We gaan de ringweg door IJsland rijden met voldoende tijd voor alle bezienswaardigheden. Hoewel die ringweg heel goed met een tweewiel aangedreven auto te rijden is, hebben we toch gekozen voor een kleine 4x4, een Suzuki Jimny. Met dat kleine autootje kunnen we echt overal komen en zijn we niet gebonden aan die ringweg.
Nu komt een leuke tijd van voorbereiden. We hebben al voor uren materiaal bekeken op Youtube en worden steeds enthousiaster over onze keuze. Eén ding is zeker, behalve goede kleding gaan er een boel camera's mee en zeker de drone. Dit land is gemaakt voor die dingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23