We gaan naar West Australië

Oké, oké, we zijn net terug uit Taiwan en Hongkong, maar toch zijn we al een tijdje bezig geweest met de vakantieplannen voor 2018. Eigenlijk wisten we al voordat we naar Taiwan gingen, dat we dit jaar naar Australië wilden gaan. Het is tenslotte al weer 14 jaar geleden dat we onze roadtrip dwars door de outback van Darwin naar Sidney maakten. Dit keer waren de plannen om een roadtrip in het westen van dit kolossale land te gaan maken. Thuis hadden we al de nodige uurtjes op Youtube zitten kijken en op de Vakantiebeurs in Utrecht waren we gericht op zoek gegaan naar info over een dergelijke trip. Daar viel het trouwens een beetje tegen want er was weinig te vinden over Australië en al helemaal niet over het, niet zo toeristische, westelijke deel. Maar dankzij het internet wisten we op een gegeven moment toch precies wat we wilden. Nu nog een camper vinden. Die werden er genoeg aangeboden. Wij zochten echter een vierwiel aangedreven exemplaar waarbij we niet in een tentje op de grond of op het dak hoefden te slapen. Daarmee werd de keus al een heel stuk kleiner. Verhuurder Apollo bood een leuke camper aan, eentje zoals je hieronder op de foto ziet. Die leek ons wel wat.
Bij een aantal firma's werden offertes aangevraagd. De prijzen lagen niet zo heel veel uit elkaar. Dat bracht ons bij Travelhome, een maatschappij die we goed kennen en waar we al een paar keer eerder een camper hadden gehuurd. In een persoonlijk gesprek op hun kantoor in Geldrop werden onze plannen doorgenomen en werden en passant meteen ook maar de vluchten geboekt, evenals de camper. Al met al hebben we vandaag flink wat geld uitgegeven maar nu kan het voorbereiden en genieten beginnen.
We gaan beginnen in Darwin. Door hier te starten voorkomen we de mogelijke regenbuien die in het noorden kunnen voorkomen eind oktober. Vervolgens gaan we flink wat kilometers maken en zijn we van plan een route aan te houden die lijkt op die op het kaartje hieronder. Tegen de tijd dat we in Perth aan komen, zijn we 24 dagen verder en staat de kilometerteller van onze 4WD zo'n 6500 kilometers hoger.



Onderweg gaan de heel veel ruige natuur zien en komen maar door een aantal plaatsen gereden. Met onze 4WD kunnen we overal komen en zijn we alleen afhankelijk van af en toe een tankstation en een winkel waar we wat eten en drinken kunnen in slaan. Zoals gezegd is het een weinig toeristische route. We kunnen dus volop gaan genieten van het weidse en ruige landschap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23