Vakantiebeurs 2017

Zoals elk jaar hebben we weer een bezoekje gebracht aan de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Dit jaar kozen we voor een bezoekje op de vrijdagmiddag en -avond. Een goede keuze bleek achteraf. Vooral na vijven was het beduidend minder druk waardoor we in alle rust langs de honderden stands konden slenteren op zoek naar info.
Niet dat we voor ideeën voor bestemmingen naar de beurs moesten. We zouden vorig jaar al naar Taiwan zijn gegaan, ware het niet dat we toen besloten om de Camino naar Santiago te gaan lopen. We gaan eigenlijk altijd voor de lol naar deze beurs en zien het als een dagje uit.
Zoals altijd begonnen we in de hallen waar de stands voor de verre reizen zijn te vinden. Omdat we onze bestemming eigenlijk al weten, konden we heel selectief te werk gaan. Zo werd de hal met bestemmingen in Afrika en Amerika snel door ons bekeken. We concentreerden ons op de bestemmingen in Azië en op de stands van de grote reisorganisaties.
Nicky was, zoals altijd eigenlijk, op jacht naar goodies en die waren er nogal wat. Haar rugzak was al snel gevuld met pennen, armbandjes, lampjes etc. Ook konden we op twee plaatsen onze naam in een vreemd schrift laten kalligraferen. De eerste was bij een stand van Taiwan. We moesten eventjes wachten, maar toen we aan de beurt waren, deed de jongedame erg haar best om er iets moois van te maken wat haar goed lukte. Grappig was wel dat deze Chinese kalligrafie van onze naam niet leek op een Chinese kalligrafie die we al hadden. Op zich is dat niet zo gek. Je naam wordt fonetisch gekalligrafeerd en hoe vaak ik ook zei dat ik “Ron" heette, de Chinese jongedame maakte er steeds een “Lom" van. Even verderop vonden we een Japanse stand. Ook hier zat een aantrekkelijke jongedame te kalligraferen. Ook nu weken de tekens op het blaadje af van een eerdere kalligrafie van onze namen in het Japans. Hier was een ander Japans schrift gebruikt dan onze eerdere uitvoering.
Er werd bij veel stands wat uitgedeeld. Bij de stand van CEWE fotoboeken konden we zelfs vijf foto’s op groot formaat gratis laten afdrukken.
We kwamen echter niet alleen voor de goodies. Bij de stand van Taiwan hadden we al wat info ingewonnen, maar bij de stand van VNC vonden we een leuke 21-daagse reis door Taiwan. Het betrof een individuele rondreis met een huurauto. We wonnen zoveel als mogelijk info in en namen tenslotte de catalogus maar mee. Kunnen we thuis verder informatie verzamelen.
Nadat we de hallen voor verre reizen hadden bekeken, pauzeerden we met een cappuccino en een muffin. Daarna waren de hallen met Europese bestemmingen aan de beurt. We begonnen daar met een workshop fotografie die net begon toen we aan de stand voorbij liepen. Het bleek echter een uitgebreid verkooppraatje van de handelaar te zijn.
Bij een stand over een wandeltocht door Cornwall leverde Nicky een bonnetje uit Reizen Magazine in. In ruil daarvoor kreeg ze een rugzak vol met goodies mee. Dat was nog eens wat anders dan een pen of een armbandje. Consequentie was wel dat haar rugzak voller en zwaarder werd. Bij een ANWB stand kregen we ook nog een gratis reisgids mee waardoor we ons entreegeld er wel uit hadden :)
Omdat het inmiddels over vijven was, werd het aanzienlijk minder druk op de beurs. Tegen de tijd dat we in de hal waren met bestemmingen in Italië, hadden we alle ruimte. Daardoor konden we in alle rust informatie verzamelen over de Dolomieten. Wellicht dat we dit jaar ook daar eens gaan kijken. We hadden zoveel informatie over deze streek, dat we een apart tasje kregen om alles in te doen. 
Toen we alle informatie die we zochten hadden ingewonnen, bekeken we de overige hallen en aten nog wat. Tegen half acht vonden we het welletjes en liepen we naar het NS station. Daar bleek dat er weer eens een keer een hoop treinen waren uitgevallen. Deze keer vanwege de sneeuw die er niet lag. Uiteindelijk geraakten we toch thuis en hadden we een gezellig uitje gehad. Nu thuis verder met het uitspitten van het meegenomen foldermateriaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23