Eerste ervaringen in lopen met rugzak

Nog 52 dagen tot aan de start van onze Camino. Nu de vierdaagse van Nijmegen voorbij is, is het tijd om te gaan oefenen in het lopen met onze rugzakken. Straks hebben we dat ding zo'n 800 kilometers lang op onze schouders/heupen. We kunnen er dus maar beter een beetje aan gewend raken. Oefenen betekent ook dat we wat zaakjes kunnen uitproberen en zo nodig aanpassen.
Voordat we begonnen met lopen moesten we eerst zorgen dat de rugzakken "op gewicht" waren. Dat was snel geregeld. Er verdwenen wat flessen water en zelfs een pak karnemelk in de rugzakken en klaar waren we.  Ron had 8,4 kilo in z'n tas en Nicky zo'n 9,5 kilo. Nicky gaat ook meer gewicht meenemen, dus vandaar het hogere gewicht in haar tas. De eerste keer dat we de rugzakken omhingen, was het wat wennen en moesten er diverse bandjes en riempjes worden afgesteld. Toch viel het gewicht niet tegen. Het meeste gewicht hangt op je heupen en die kunnen wat hebben.
Toen we begonnen aan onze wandeling scheen de zon maar we waren amper 4 kilometer verder of we liepen in de regen. Snel haalden we de regenhoezen tevoorschijn en deden die om de rugzakken zodat die droog bleven. Zelf waren we vergeten regenkleding mee te nemen, dus werden we nat. Gelukkig viel er niet al te veel regen. Toch moeten we de volgende keer maar een regenjasje of iets dergelijks meenemen. Weer wat geleerd.
Het lopen met de rugzakken viel erg mee. Het gewicht op onze ruggen had geen enkele invloed op het looptempo. Onderweg werden nog wat riempjes versteld waardoor het geheel uiteindelijk prima op onze ruggen paste. Het enige pijnpuntje was dat de heupriem op de broekriem rustte wat wrijving gaf. Gevolg een rode heup voor Ron. De volgende keer dus een andere broekriem aan. Kijken of dat helpt. Is dat oefenen toch ergens goed voor.
De komende weken gaan we nog een paar keer op pad met onze rugzakken zodat we straks niet voor verrassingen komen te staan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23