Nog 100 dagen

Nog 100 dagen en dan beginnen we aan een groot avontuur. We gaan dan grofweg zo'n 800 kilometer lopen. We gaan dan als pelgrims de Camino de Santiago lopen. We willen starten in het zuiden van Frankrijk in het plaatsje Saint Jean Pied de Port en over de Camino Frances helemaal naar Santiago de Compostela in Spanje wandelen. Gedurende deze tocht dragen we zelf alle bagage en slapen onderweg in de vele alberges en refugios die er zijn. We schatten dat we zo'n 35 wandeldagen nodig hebben voor deze tocht. Omdat Nicky tijd zat heeft en Ron maar liefst twee maanden vrij heeft, kunnen we de Camino op ons gemak doen. We kunnen onderweg enkele rustdagen inlassen om bijvoorbeeld een stad te bekijken of om uit te rusten als al die kilometers ons toch iets teveel gaan worden. Na het afronden van de Camino willen we ook nog naar Madrid om daar de toerist uit te hangen.
We zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen. De rugzakken zijn aangeschaft evenals een aantal andere spullen die mee moeten. We proberen het gewicht van de rugzakken met inhoud zoveel mogelijk te beperken want elke gram moeten we het hele stuk mee sjouwen. Verder bereiden we ons momenteel voor door ontelbare Youtube filmpjes te kijken, boeken en blogs te lezen en forums af te struinen naar informatie. Door al die voorbereidingen krijgen we alleen maar meer zin in de tocht, hoewel die niet altijd even makkelijk zal zijn.
Gedurende de Camino houden we iedereen op de hoogte via dit blog. Ron zal proberen om dagelijks een stukje te posten. Erg lange lappen tekst zullen dat niet zijn omdat alleen de iPhone mee gaat en daarop is het lastig typen. Spraakinvoer is mogelijk een uitkomst. Momenteel is Ron druk bezig met uitproberen wat de beste en makkelijkste manier is. Blijf dus regelmatig dit blog lezen om op de hoogte te blijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo