Prachtige stadjes in de Elzas.

We sliepen heerlijk in ons hotelbed en ook het ontbijt viel prima in de smaak. De hoteleigenaresse had er hobby aan om taarten en ander gebak te maken en al dat lekkers schotelde ze haar gasten voor. Helaas was het weer heel wat minder dan het weekend daarvoor. Daarom besloten we om niet te gaan wandelen maar om met de auto een aantal plaatsjes in de omgeving te gaan bezoeken. Nadat we Turckheim uit waren gereden bevonden we ons meteen midden tussen de wijnvelden.
Het eerste plaatsje waar we de auto parkeerden was Niedermorschwihr. Daar was het op deze maandagmorgen erg rustig maar het was er wel mooi. We konden geen genoeg krijgen van al die kleurrijke vakwerkhuisjes die in de Efteling niet zoude misstaan. Het volgende plaatsje was Katzental. Dat was een wat saai dorpje maar er stond wel een kasteelruïne boven op een berg en daarom beklommen we die heuvel maar. In het nabij gelegen Ammerschwihr waren we langer te vinden. Hier viel dan ook genoeg te zien. Jammer dat het af en toe een beetje regende.
Het mooiste plaatsje deze dag vonden we Kaysersberg. Hoewel er slechts 2750 mensen wonen lijkt het een hele stad. Ook hier eeuwenoude huizen, kerken en zelfs een kasteelruïne. We lunchten heerlijk in een Salon de Thé waarna we eerst de kasteelruïne bezochten die boven op een heuvel stond. Daarna namen we ruim de tijd om de rest van het plaatsje te bekijken. Zoals je op de foto's hieronder kunt zien is het niet gek dat we hier drie uur rond slenterden. Ook ontdekten we dat Albert Schweizer hier geboren is. Je kunt op een verkeerdere plek ter wereld komen.
Onze laatste bestemming deze dag was Riquewihr. Dit plaatsje is erg toeristisch en dat is niet voor niks. Prachtig zoals al die huisjes al eeuwenlang goed bewaard zijn gebleven. Nadat we een grote merengue hadden gekocht en gegeten, reden we naar Turckheim terug. 's Avonds aten we in het hotel.  Ook nu werden we door de hoteleigenaresse vol gestopt met allerlei lekkers.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23