We gaan naar Zuid Korea

"Nu al weer een vakantie geboekt? Jullie zijn net terug!" Deze opmerking krijgen we wel vaker te horen, maar als reizen je grote hobby is, dan moet je altijd vooruit kunnen kijken en voor kunnen genieten van een te maken trip. Een paar jaar geleden hadden we al veel belangstelling getoond voor een reis naar Zuid Korea, maar door de economische crisis ging de reisorganisatie helaas onderuit. Shilla Travel bleek de enige organisatie te zijn die reizen naar dit fascinerende land aanbood en daarmee verdween deze bestemming een tijdje in de koelkast. Gelukkig was er een herstart en tegenwoordig hoort Shilla Travel bij Wereldcontact, een grote organisatie die wel tegen een economisch stootje kan.
Toen we, na onze sabbatical, weer begonnen na te denken over onze volgende bestemming, kwam de reis naar Zuid Korea al snel weer op ons netvlies. Eén ding hield ons echter nog tegen; kennelijk zijn er niet veel mensen die naar Korea willen en van de paar reizen naar dat land, hadden slechts twee data een vertrekgarantie. De reis met de vertrekdatum van onze voorkeur had die niet. Wij wilden niet het risico lopen om een reis te boeken waarvan we niet zeker wisten of die door zou gaan. Dat hadden we in 2009 nog meegemaakt met Japan en toen had het ons veel chagrijn opgeleverd. Vandaar dat er een mailtje richting Shilla ging of men al een vertrekgarantie kon geven voor de reis van 14 oktober. Het duurde even voordat er antwoord kwam, maar dat was wel een positief antwoord. Kennelijk had men onze boeking nodig om de reis te garanderen. We werden zelfs door Shilla gebeld. Hoe men aan ons telefoonnummer kwam, is giswerk, maar kennelijk wilde men ons graag als klant.
Veel overredingskracht had de medewerker van Shilla niet nodig om ons te laten boeken. Korea is een absoluut ondergewaardeerd pareltje in noordoost Azië. Bij ons komt een vergelijking met Japan opzetten, al heeft Korea een geheel eigen geschiedenis en cultuur.
Omdat we met Finnair vliegen en we een tussenstop maken in Helsinki, hebben we die tussenstop meteen maar met twee dagen verlengd zodat we ook de Finse hoofdstad kunnen gaan bekijken. Tevens hebben we een dag extra in Korea geboekt zodat we tijd genoeg hebben voor een excursie naar de grens met Noord Korea en toch ook Seoul goed kunnen gaan ontdekken. Het was bij Shilla allemaal geen probleem (zolang je maar betaald, natuurlijk).
Wij zijn inmiddels begonnen met inlezen, iets wat bijna net zo leuk is als de reis zelf. Hoe meer we te weten komen over Korea, hoe enthousiaster we worden. Nu nog wachten tot het oktober wil worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23