Onze sabbatical krijgt vorm

We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om invulling te geven aan onze aanstaande sabbatical. Vooral op internet hebben we veel gezocht, maar ook de vele reisgidsen van de vakantiebeurs hebben ons erg geholpen. We hebben besloten om niet op de bonnefooi te gaan maar te kiezen voor een paar individuele reizen. Hoewel wat duurder en minder flexibel, geeft het ons wel de nodige rust in de reis en vooral de garantie dat we in het hoogseizoen toch goede accomodatie hebben.
Onze voorkeur ging uit naar Maleisië, Nieuw Zeeland, een bounty-eiland in de Pacific en Costa Rica. Bij het internetreisbureau Riksja.nl vonden we voor Maleisië en Costa Rica een kant en klare individuele reis. Voor Nieuw Zeeland vonden we bij deze fima losse bouwstenen. Voor het bounty-eiland hadden we een heel mooi en superdeluxe arrangement gevonden op de Cook eilanden. Nu moesten deze bestemmingen nog aan elkaar worden geknoopt.
Dat bleek echter toch wat lastiger dan gedacht. Ron had al een aantal keren contact met het World Ticket Center in Amsterdam via e-mail, maar we hadden nog zoveel vragen dat we een afspraak maakten om eens persoonlijk met elkaar te kunnen overleggen. 8 Maart was het zover en togen we naar Amsterdam. Op het kantoor van WTC hebben we maar liefst drie uur overlegd. Het bleek al redelijk snel dat ons geplande bezoek aan Costa Rica de reis erg duur maakte, nog afgezien van de lange vliegtijden. Dat was de reden dat we overgingen op plan B. Dat hield in dat we Costa Rica hebben geschrapt en na ons bounty-eiland terug naar Azië vliegen en daar een 30-daagse rondreis door Indochina gaan maken. Voor Ron een herhaling, maar voor Nicky allemaal nieuwe bestemmingen.
Bij WTC hebben we inmiddels de vliegreizen in aanvraag staan en het arrangement op de Cook eilanden hebben we zelfs al geboekt. De komende tijd gaat Ron weer aan de slag met Riksja.nl om de andere arrangementen te boeken. Daarna is het dan alleen nog wachten tot het 3 december is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23