Weekendjeweg Ermelo, Harderwijk en Burgers Zoo

Onze sabbacital van december tot en met februari, is nog erg ver weg. Zelfs ons al geboekte weekje naar Zwitserland is pas over enkele maanden. Reden genoeg dus om nog een weekendje weg te gaan. Op internet vonden we een mooi hotel in Ermelo; de Heerlickheijd van Ermelo aan de rand van dit plaatsje. Met het weer hadden we pech. Al de hele week is het rotweer geweest, maar deze vrijdag was het ronduit bagger.
Na een rit van ruim twee uur kwamen iets voor drie uur bij het prachtige hotel aan. Onze kamer op de tweede verdieping was prima in orde. Tijdens de verkenningstocht door het hotel, vonden we oa twee restaurants, een bar, een beautycentrum, zwembad en een sauna.
Te voet liepen we daarna naar het centrum van Ermelo. Niet veel bijzonders. Genoeg winkels maar niet echt een gezellig centrum. Bij de lunchroom van de Hema dronken we wat en liepen terug naar ons hotel om daar een plons te nemen in het zwembad.
We dineerden deze vrijdagavond in de chique brasserie van het hotel. Pas om half negen konden we daar terecht. We hadden dan ook allebei behoorlijk wat honger toen het eenmaal zo laat was. We werden niet teleurgesteld; het eten was niet goedkoop maar wel erg lekker.
Pas om tien uur waren we weer op onze kamer om daar naar het snowboarden en schaatsen te kijken op de Olympische spelen. Daar zagen we Nicoline Sauerbreij goud winnen bij het snowboarden.

Pas na negenen werden we op zaterdag wakker. Het ontbijt was zoals je dat mag verwachten in een viersterrenhotel. Goed vol gegeten reden we daarna naar Harderwijk. Toen we wakker werden was het nog droog, maar inmiddels regende het behoorlijk. Dat beloofde wat voor vandaag. In een woonwijk parkeerden we de auto en liepen, weggedoken onder onze papaplu’s, naar het centrum. Het centrum van het stadje was zeker de moeite van een bezoek waard maar de regen gooide aardig wat roet in het eten. Alleen voor de allermooiste middeleeuwse pandjes kwam de camera uit de tas.
Tegen twaalven begon het zo hard te regenen dat we onze toevlucht zochten tot het Dolfinarium. Daar kon je tenminste af en toe ergens naar binnen om niet geheel weg te regenen. Goedkoop was de toegang niet; € 25,- per persoon. Eenmaal binnen waren we net op tijd voor de dolfijnenshow. Hoewel mooi, was die show wel erg gericht op jonge kinderen. Die zaten er dan ook genoeg in de grote hal. Tijdens de show was het iets minder hard gaan regenen en op een gegeven moment werd het zelfs droog. We bezochten we diverse bassins met daarin de verschillende zeedieren. Door middel van een schema waren we steeds op de juiste plek voor een show. We zagen er dan ook wel een stuk of zes. Door het beroerde weer was het niet druk in het park en dat was dan wel weer gunstig. We konden alles goed zien.
We bleven bijna tot sluitingstijd en gingen daarna wat drinken in een leuke kroeg. Omdat ze er ook eten serveerden bleven we maar meteen eten. Voor minder dan een tientje aten we een grote en erg lekkere salade, weggespoeld met muntthee voor Nicky en trappisten voor Ron.
Iets over zevenen waren we terug in het hotel waar we de rest van de avond doorbrachten met, voorzien van een lekker wijntje, televisie kijken en lekker badderen.

Toen we zondags wakker werden regende het pijpenstelen. Dat beloofde niet veel goeds voor ons geplande uitje voor deze dag; Burgers Zoo in Arnhem. Hoewel een groot deel van deze dierentuin overdekt is, is er toch ook een groot gedeelte in de buitenlucht. Gelukkig klaarde het wat op en toen we in Arnhem aankwamen was het zowaar droog. Daarom besloten we eerst de buitenboel te bekijken. Tegen de tijd dat het weer begon te regenen, konden we naar binnen naar de Bush, de Desert en de Ocean. Daar was het wel erg druk. Iedereen ging natuurlijk naar binnen met al die regen buiten. Hoewel we allebei al meerdere keren in deze dierentuin waren geweest, genoten we toch weer van al dit moois.
Omstreeks half vier hadden we het allemaal weer gezien en reden we in iets meer dan een uur in de stromende regen terug naar huis. Hoewel enigszins verregend, hebben we ons toch best vermaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23