Cuenca en omgeving

Zoals al geschreven, zitten we momenteel in Cuenca. Da´s de derde stad in Ecuador en verreweg de mooiste tot nu toe. Het gehele koloniale centrum is Unesco cultureel erfgoed. In de stad kun je gemakkelijk een paar dagen zoek brengen. Ook zijn er tal van leuke koffiebarretjes en restaurantjes. We vermaken ons best hier. We hebben veel kerken bezocht (niet om te bidden, hoor) en hebben heel wat kilometers door de leuke straatjes geslenterd.
Op 30 september was er een groot vuurwerk in de stad ter ere van Sint Theresia. Met verbazing hebben we staan kijken naar het ontbreken van enige veiligheidsmaatregelen. Het vuurwerk was echter prachtig. De vuurwerkramp in Enschede was er niks bij.
Vandaag, 1 oktober, zijn we naar Parque Nacional El Cajas geweest. We staan er versteld van om in een land dat toch op de evenaar ligt, een landschap aan te treffen dat het meeste weg heeft van de Schotse hooglanden. Het park ligt wel op 4000m hoogte. Het regende flink en het was er helemaal niet warm, maar het landschap maakte veel goed.
´s Middags hebben we nog een excursie gehad in een fabriek waar men de beroemde Panamahoeden maakt. Ondanks de naam, komen ze toch echt uit Ecuador.
Momenteel maken we ons op voor de reis naar Guayaquil, de grootste stad van het land. Van daar uit vertrekken we overmorgen naar de Galapagos-eilanden. De verwachting is dat we daar geen toegang zullen hebben tot het internet omdat we 8 dagen op een boot zullen gaan dobberen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23